Tartu rallijā turpināsies cīņa par Igaunijas čempionu tituliem

Šajā nedēļas nogalē norisināsies Igaunijas čempionāta priekšpēdējais posms “Tartu 2014”. Latvieši šajās sacensībās nepiedalīsies, bet startēt gatavojas daļa no spēcīgākajiem igauņu pilotiem, kā arī ātrais krievs Aleksejs Lukjaņuks.

Pirms dažām nedēļām Lukjaņuks guva uzvaru Kurzemes rallijā, kas arī bija Igaunijas čempionāta posms, bet pagājušās nedēļas nogalē Pleskavā uzvarēja “Polo Cup” debijas sacensībās, kur sportisti startē ar līdzīgām vientilta piedziņas mašīnām. Tagad Lukjaņuka uzdevums būs Tartu apkaimes ceļos turpināt cīņu par Igaunijas čempiona titulu.

Šobrīd Lukjaņuks ieņem pirmo vietu EMV-2 jeb N4 ieskaitē, kur 28 punktus zaudē Rolands Murakas, bet jau 51 atpaliek Markuss Abrams. Tartu rallijā krievu pilots startēs ar pirmo numuru, bet cīņā dosies arī abi viņa tuvākie sekotāji Murakas un Abrams.

Savukārt EMV-1 ieskaitē, kurā vairums startē ar R5 vai S2000 klases automašīnām, šobrīd vadībā ir Timmu Korge, tomēr viņš Tartu rallijā nestartēs. Tā ir laba iespēja vadību čempionātā pārņemt Radikam Šajmijevam no Krievijas, kurš pašlaik no Korges atpaliek tikai 12 punktus. Šajmijevs savā klasē Igaunijas čempionāta ieskaitē uzvarēja jau Kurzemes rallijā, kur Korge arī nestartēja.

Vienīgā ekipāža, kas Tartu rallijā pārstāvēs Latviju, būs Guntis Lielkājis ar Vilni Miķelsonu,  tāpat cīņai gatavojas mūsu valsti pārstāvošā ASRT komanda, kuras sastāvā brauks Kaspars Koitla un Sīms Plangi – viņiem otrais un trešais starta numurs. Koitla šogad pamatā cīnās par titulu Somijas čempionātā, bet Plangi ir piektais N4 klasē gan Igaunijā, gan Latvijā.

No potenciālajiem favorītiem uz uzvaru Tartu posmā varētu minēt arī Egonu Kauru un Raineru Ausu.

Pirmie četri Tartu rallija ātrumposmi notiks jau šo pēcpusdien, bet sestdien risināsies atlikušie astoņi ātrumposmi.

Igaunijas rallija čempionāta kopvērtējums pilnpiedziņas klasēs:

EMV-1

1. Timmu Korge, 97
2. Radiks Šajmijevs, 85
3. Vadims Kuzņecovs, 53
4. Karls Krūda, 44
5. Rauls Jētss, 34

EMV-2

1. Aleksejs Lukjaņuks, 112
2. Rolands Murakas, 84
3. Markuss Abrams, 61
4. Maits Mārends, 38
5. Sīms Plangi, 36

Info: autosport.ee
Foto: Dace Janova (4rati.lv)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *