Anda Neikšāna komanda ar “Fiesta R2” finišējusi Somijas WRC posmā

Pazīstamā latviešu rallija braucēja Anda Neikšāna komanda “Dynamic Sport” noslēgusi pasaules čempionāta posmu “Rally Finland”. Tās sastāvā Somijā ar “Ford Fiesta R2” sacīkšu auto startēja spānis Hosē Marija Lopess Planelless.

Jaunajam autosportistam šī ir tikai otrā sezona rallijā, tomēr tikai pirmā, kurā viņš sacensībās piedalās tik aktīvi. Sezonas lielāko daļu Lopess Planelless startējis dažādos rallijos dzimtajā Spānijā, izcīnot arī pāris otrās vietas. Pirmo pasaules čempionāta posmu karjerā viņš aizvadīja jau Polijā, kad tehnisku problēmu dēļ izstājās, bet Somijā izdevās sasniegt finišu, lai gan tikai priekšpēdējā, 53. vietā.

“Mēs to paveicām,” savā “Facebook” profilā raksta “Dynamic Sport” komanda. “Ceļā, protams, bija daudz piedzīvojumu – saliekta piekare, pārsisti eļļas sūkņi un citas problēmas. Tomēr mūsu labākie mehāniķi izdarīja lielisku darbu sagatavojot šo auto un beigās dabūjām to pāri finiša estekādei. Gribam apsveikt arī ekipāžu ar stabilo sniegumu un galvenā mērķa sasniegšanu – pieredzes gūšanu nākamajam gadam.”

Sacensības Lopesa Planellesa ekipāžai nebija viegla, jo bija jāstartē vieniem no pēdējiem, kas nozīmēja braukšanu pa izdangātu un “špūrēm” pārbagātu ceļu. Ne reizi vien trasē tika noķerti lēnāki priekšā braucošie, kas nozīmēja arī stiklā ielidojušus akmeņus, tomēr liecina par pietiekamu ātrumu, ņemot vērā spāņa mazo pieredzi. Lai gan problēmas ar mašīnu grūtajos apstākļos sākās jau ar pirmajiem ātrumposmiem, tās ik reizi izdevās veiksmīgi novērst un finišs tika sasniegts.

“Šī bija “Dynamic Sport” komandas devītā reize “Somijas Grand Prix”,” atzīst komanda. “Un mēs esam pilnīgi droši, ka ātrajos Somijas ceļos atgriezīsimies arī desmito reizi.”

Info: Dynamic Sport
Foto: Dynamic Sport

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *