WRC2 klasē vadību pārņēmis Krūda, jau trešajā vietā Tanaks

Par Somijas rallija līderi WRC2 klasē kļuvis igaunis Karls Krūda, kamēr viņa tautietis Ots Tanaks pakāpies jau uz trešo vietu.

Krūda šajās sacensībās R5 klases “Peugeot” nomainījis pret uzticamāko “Ford Fiesta S2000” automobili un pagaidām tas pilnībā atmaksājas. Vēl sestdienas sākumā viņš bija 42 sekundes aiz Jari Ketomā, taču soms 16. ātrumposmā zaudēja vairāk nekā 3 minūtes plīsušas riepas dēļ, atkrīt uz otro pozīciju. Vēlāk viņš riepu pārplēsa vēlreiz, šoreiz gan nezaudējot tik daudz.

Krūda tikmēr uzbrauca kādai bedrei, kas aktivizēja eļļas līmeņa mērijuma indikatoru, tādēļ nācās braukt piesardzīgi un pievērst problēmai pastiprinātu uzmanību. Tomēr pārsvars pār Ketomā pirms noslēdzošās rallija dienas ir drošs – 2 minūtes un 35 sekundes.

Tanaks jau atrastos otrajā vietā, ja nebūtu zaudējis aptuveni minūti salauztas stūres iekārtas dēļ pirmajā sestdienas ātrumposmā. Tomēr no Ketomā igaunis, kurš sākotnēji bija izvirzījies “Rally Finland” vadībā, atpaliek tikai 21 sekundi. Līdz beigām vēl trīs ātrumposmi un varbūt “Drive DMACK” komandas biedru starpā notiks cīņa par otro vietu.

Sebastjans Šardonē, kurš iepriekš bija trešais WRC2 klasē, sestdien piedzīvoja avāriju.

WRC3 klasē uzvarai tuvojas Martins Koči, bet “Drive DMACK Cup” čempionātā vadību pārņēmis sezonas līderis Sanderss Pārns no Igaunijas.

Info: wrc.com
Foto: wrc.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *