Solberga rallijkrosa komandai pievienojas igauņu čempions Stens Oja

Nākošajā “Monster Energy” FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmā, kas norisināsies Kanādā, Petera Solberga komandai PSRX pievienojies igauņu autosportists Stens Oja.

Oja var lepoties ar vairākiem čempiona tituliem rallijkrosā, savukārt ikdienā viņš Solberga komandā strādā par mehāniķi. Kanādā igaunis sēdīsies “Citroen DS3 SuperCar” automašīnā, ko iepriekš izmantoja Aleksandrs Hvāls.

Piektdien prezentētajā Kanādas posma dalībnieku sarakstā “SuperCar” klasē atrodami 19 pieteikumi, viens no kuriem, protams, ir “Olsbergs MSE” komandas pilots Reini Nitišs no Latvijas. Tomēr Nitišs, kurš aizvadīto sešu posmu laikā guvis vienu uzvaru un četrus pjedestālus, sezonas kopvērtējumā ieņemot otro vietu, nebūs vienīgais Baltijas valstu pārstāvis uz starta prestižajā klasē.

Stens Oja iepriekš vairākas reizes bijis Igaunijas rallijkrosa čempions. Savukārt pēdējos gados viņš startēja  ar “Mitsubishi Lancer E6” un 2011. gadā guva 4WD titulu FIA Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa čempionātā. Gadu pirms tam Oja kļuva par šī čempionāta uzvarētāju 1600cc klasē, startējot ar “LADA Samara”.

“Man izteica piedāvājumu startēt Kanādā,” stāsta 22 gadus vecais Oja. “WRX komandām uz katru posmu jābūt vismaz divām mašīnām, citādi jāsaņem sods. PSRX izlēma dot iespēju man. Man par to nekas nav jāmaksā, taču man nebūs iespējas testēt auto pirms sacensībām. Būs jāapgūst tā treniņbraucienu laikā un pirmajā kvalifikācijā. Tad redzēsim, vai ar to būs gana.”

Bijušais PSRX pilots Aleksandrs Hvāls pirmo piecu posmu laikā ne reizi netika finālā un jau pirms Beļģijas posma komandu pameta. Savukārt Solbergs ir uzvarējis vienā posmā posmā un atrodas čempionāta vadībā, par 3 punktiem apsteidzot Nitišu.

Pasaules rallijkrosa čempionāta posms Kanādā notiks 7. un 8. augustā.

Info: erc24.com
Foto: rc24.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *