Kanādā ar Nitišu cīnīsies IndyCar un NASCAR zvaigzne Patriks Karpentjē

“Monster Energy” FIA pasaules rallijkrosa čempionāts savā pirmajā sezonā spējis piesaistīt braucējus no F1, WRC, DTM, “Formula Drift”, BTCC un “X-Games”. Tagad savu dalību Kanādas posmam apstiprinājis IndyCar un NASCAR braucējs Patriks Karpentjē.

Kadānietis savā autosportista karjerā Ziemeļamerikas vadošajos formulu čempionātos ChampCar un IndyCar guvis kopumā piecas uzvaras un 24 pjedestālus. Tāpat viņš startējis NASCAR vadošajās līgās “Nationwide Series” un “Sprint Cup Series”. Jau 2011. gadā viņš savu karjeru profesionālajā autosportā noslēdza, taču turpina strādāt šajā jomā kā eksperts un kopš tā laika piedalījies arī labdarības sacensībās.

Vienā no Kanādas TV kanāliem viņš komentē arī pasaules rallijkrosa čempionāta posmus.

“Šķiet, ka par šo čempionātu esmu iemācījies ļoti daudz, īpaši to, ka konkurence šeit ir daudz spēcīgāka nekā pirmajā brīdī šķita,” viņš saka. “Šī ir viena no interesantākajām autosporta disciplīnām, ko komentēt. Mašīnas ir ātras, adrenalīns pulsē, sacīkstēs valda liela enerģija, bet visvairāk man patīk, ka īsās sacīkstes ir neprognozējamas.”

Tā kā Karpentjē nav iespēju bieži veikt testus, viņš rallijkrosa sacensībām galvenokārt gatavojas treniņzālē. Kanādas posmā 42 gadus vecais sportists pārstāvēs “Marklund Motorsport” komandu un startēs ar “Volkswagen Polo Mk5 SuperCar” automobili, kuram turklāt būs ļoti interesants krāsojums.

Savas cerības uz augstiem rezultātiem Karpentjē vērtē piesardzīgi.

“Ja man izdosies tikt līdz pusfinālam, viss pārējais jau būs kā bonuss,” viņš saka. “Mans mērķis ir to paveikt, taču visu pa īstam ieraudzīšu tikai tad, kad būšu izbraucis trasē. Domāju, ka mana IndyCar un NASCAR pieredze palīdzēs, taču neesmu par to drošs. Esmu braucis arī Superkrosa stadionā ar pilnpiedziņas auto un toreiz man gāja diezgan labi.”

Karpentjē atzīst, ka rallijkross ir autosporta nākotne un jau tagad izsaka vēlmi piedalīties vairākos pasaules čempionāta posmos.

Info: erc24.com
Foto: erc24.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *