Lapi rallijā Čehijā pirmo reizi startēs ar “Skoda Fabia R5” prototipu

“Skoda Motorsport” komanda šonedēļ Čehijā gaidāmajās autosacīkstēs “Rally Bohemia” pirmo reizi cīņā vedīs “Fabia R5” modeļa prototipu.

Faktiski, tas būs “Skoda Fabia S2000” automobilis, kas aprīkots ar R5 klasei atbilstošu 1.6 litru turbo motoru. Auto pilotēs somu braucējs Esapeka Lapi, kurš februārī kļuva par “Rally Liepāja” uzvarētāju, taču, ņemot vērā tehniku, ar ko viņš startēs Čehijā, sportists nedrīkstēs sacensties šī asfalta rallija oficiālajā ieskaitē. Tomēr tā būs pirmā reize, kad R5 prototips tiks atrādīts publiski un pirmā reize, kad izmēģināt sacīkšu apstākļos.

“Viss rit pēc plāna – “Fabia R5″ modeļa progress norit patīkami,” stāsta “Skoda Motorsport” direktors Mihals Hrabāneks. “Pirmie testi konkurences apstākļos ir liels solis pretī homologācijai, ko plānojam iegūt 2015. gada vidū.”

Tiklīdz “Skoda Fabia R5” modelis saņems FIA homologāciju, ar to komanda uzsāks startus Eiropas rallija čempionātā, kā arī citur.

“Rally Bohemia” norisināsies 11. un 12. jūlijā, bet vienu nedēļu vēlāk, no 17. līdz 19. jūlijam, Esapeka Lapi ar “Skoda Fabia S2000” spēkratu piedalīsies ERC posmā “Rally Estonia”. “Skoda” nometni Igaunijā pārstāvēs arī Zeps Vīgands, kurš izies uz starta arī “Rally Bohemia”. Šajās sacensībās viņa “Skoda” būs krāsota tādās krāsās, ar kādām “Skoda” startēja pirms 40 gadiem, kad šīs sacensības notika pirmo reizi.

Patīkami, ka uz starta izies arī 2013. gada Eiropas čempions Jans Kopeckis. Sportists, kurš šogad cīnās par titulu Āzijas-Klusā okeāna rallija čempionātā, arī startēs ar tumši sarkanā un baltā tonī krāsotu “Skoda Fabia R5”. Viņš šajā rallijā uzvarējis trīs reizes, pēdējo no tām pagājušajā gadā.

Foto: rallyreportwrc.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *