Sirmacis otrais savā klasē pēc Polijas WRC rallija 1. dienas

Ceturtdien, 26. jūnijā, Mikolajki pilsētā, Polijā, tika atklāts septītais pasaules rallija čempionāta posms – “LOTOS 71st Rally Poland”, kurā debitēja arī “LMT Autosporta Akadēmijas” rallija komandas ekipāža Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs/

Uzreiz pēc atklāšanas ceremonijas, pirmajā sacīkšu dienā sportistiem bija jāveic trīs ātrumposmi, kurus veiksmīgi aizvadot, Sirmacis/Kulšs ieņem 2.vietu RC4 R2 klasē.

Šajā rallijā “LMT Autosporta Akadēmijas” komanda Sirmacim uzstādīja mērķi izcīnīt vietu “Drive DMACK Shootout” pasākumā. Polijas WRC ir viens no pieciem pasaules čempionāta posmiem, kurā paralēli notiek “Drive DMACK Fiesta Trophy”. Lai Sirmacis izcīnītu vietu “Drive DMACK Shootout” pasākumā, viņam Polijas WRC ir jābūt ātrākajam starp visiem sportistiem, kas startē ar Ford Fiesta R2 automašīnām un ražotāja DMACK riepām.

Pirmajā sacīkšu dienā par nopietnākajiem Sirmača konkurentiem sevi pieteica trīs “Drive DMACK Fiesta Trophy” braucēji – Sanders Pārns, Kventins Žilbērs un Toms Keivs. Taču jau pirmajā Polijas WRC ātrumposmā Sirmacis pierādīja, ka ir vērā ņemams konkurents savas klases braucējiem, uzrādot visātrāko laiku RC4 R2 klasē. Arī otro ātrumposmu Sirmacis iesāka pārliecinoši, sekundi sekundē cīnoties ar Keivu, taču šī ātrumposma noslēgumā savas kļūdas dēļ “LMT Autosporta Akadēmijas” sportists pazaudēja vērtīgās sekundes.

“Jau pirmajā ātrumposmā ar stūrmani savstarpēji labi sapratāmies, uzreiz spēju sakoncentrēties braukšanai. Arī otro ātrumposmu iesāku stabili un jutos pārliecināts par to, ko daru. Taču otrā ātrumposma noslēgumā nesadzirdēju stenogrammu un krustojumā aizbraucu uz otru pusi – pagāja laiks kamēr apgriezos un uzsāku braukšanu,” stāsta Sirmacis.

Trešajā ātrumposmā Sirmacis atkal demonstrēja stabilu sniegumu un finišēja kā otrais savā klasē, pirmās dienas noslēgumā klases līderim Keivam piekāpjoties tikai par 5.5 sekundēm.

“Pirmās dienas noslēdzošajā ātrumposmā centos braukt pēc iespējas precīzāk, ātrāk un nepieļaut kļūdas – tas arī izdevās. Kopumā šo dienu vērtēju pozitīvi. Galvenā atziņa – ceļi šeit patiešām ir ļoti ātri, katra mazākā kļūda var maksāt dārgi! Šis ir tikai sākums, rīt priekšā gara diena,” savos iespaidos par aizvadīto pirmo Polijas WRC dienu dalās “LMT Autosporta Akadēmijas” sportists Sirmacis.

Otrajā “LOTOS 71st Rally Poland” sacīkšu dienā sportistiem būs jāaizvada septiņi ātrumposmi, ar kopējo trases garumu 117,44 km. Otrās dienas pirmajā ātrumposmā pirmā sporta automašīna dosies plkst.9:10.

Polijas rallija kopvērtējums RC4 klasē pēc 3. ātrumposma:

Vieta Pilots Valsts Auto Rezultāts
1. Toms Keivs Lielbritānija Ford Fiesta R2 20:47.0
2. Ralfs Sirmacis Latvija Ford Fiesta R2 +5.5
3. Kventins Žilbērs Fracija Ford Fiesta R2 +7.7
4. Sanders Pārns Igaunija Ford Fiesta R2 +8.9
5. Hosē Antonio Svaress Spānija Ford Fiesta R2 +9.0
6. Mariuss Āsens Norvēģija Ford Fiesta R2 +29.6
7. Šimons Kornickis Polija Ford Fiesta R2 +35.5
8. Gislēns de Meviuss Beļģija Ford Fiesta R2 +42.1
9. Jerajs Lemess Spānija Ford Fiesta R2 +45.1
10. Nils Solans Spānija Ford Fiesta R2 +51.7

Informāciju sagatavoja Diāna Nagle,
LMT Autosporta Akadēmijas mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste

Foto: Artūrs Igaveņš, “ASRT Media”

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *