Vorobjovs un Sirmacis nostiprinās LRČ kopvērtējuma vadībā

Īsi pēc Igaunijā aizvadītā Viru rallija kļuvis zināms jaunais Latvijas čempionāta kopvērtējums. Jānim Vorobjovam pēc Viru izcīnītās septītās vietas, izdevies nostiprināties N4 klases vadībā, kamēr Ralfs Sirmacis vēl vairāk palielinājis jau tā iespaidīgo pārsvaru R2 ieskaitē.

N4

Viru rallijā N4 klasē LRČ ieskaitē startēja sešas ekipāžas. Uzvaru izdevās izcīnīt Sīmam Plangi, otrā vieta Jānim Vorobjovam, bet trešais šajā reizē Igors Bulancevs. Pēc pieciem posmiem (faktiski, četriem, jo rallijs “Sarma” šogad nenotika) Vorobjovs aizvien ierindojas pirmajā pozīcijā un Viru rallijā viņam par 3 punktiem izdevies attālināties no Bulanceva, kurš tagad zaudē 18 punktus. Plangi šobrīd ir trešais – viņa kontā četrās sacīkstēs divas uzvaras LRČ ieskaitē, taču pārējos divos rallijos viņš izstājies un punktus nav guvis. Arī Vorobjovam šogad ir divas uzvaras, kā arī viena otrā un viena trešā vieta.

Vieta Pilots Punkti
1. Jānis Vorobjovs 57
2. Igors Bulancevs 39
3. Sīms Plangi 33
4. Aleksejs Mersijanovs 25
5. Aleksandrs Mihailovs 20
6. Mārtiņš Svilis 14
7. Tarass Kravčenko 11
8. Sergejs Geraščenko 11
9. Dmitrijs Filonetss 5
10. Aleksandrs Miroņenko 4

R5

Viru rallija absolūtās ieskaites uzvarētājs Timu Korge aizvadīja otro sacīksti LRČ ieskaitē, guva pirmos punktus un tagad ierindojas sestajā vietā. Tikmēr uz pirmo pozīciju pacēlies Rauls Jētss, kurš LRČ ieskaitē R5 klasē Viru ierindojās trešajā vietā, aiz Korges un Vitauta Šveda. Vasīlijs Grjazins, kurš startēja tikai pirmajā un otrajā LRČ posmā “Rally Liepāja”, abas reizes kļūstot par uzvarētāju, tagad atkritis uz otro vietu, 8 punktus aiz Jētsa. Tāpat 8 punktus Jētsam zaudē Šveds. Savukārt no latviešu pilotiem R5 klasē pašlaik labākais Rolands Jaunzems, kurš astotajā vietā. Viru rallijā viņš izstājās.

Vieta Pilots Punkti
1. Rauls Jētss 42
2. Vasīlijs Grjazins 34
3. Vitauts Šveds 34
4. Staņislavs Travņikovs 28
5. Roks Kvaraciejs 22
6. Timmu Korge 17
7. Vitālijs Puškars 13
8. Rolands Jaunzems 13
9. Martins Samuitis 11
10. Elviss Hermanis 8
11. Jānis Āzis 5
12. Andris Ustups 4
13. Rolands Mēnesis 4
14. Jurijs Osokins 2

R2

R2 jeb mazākajā no Latvijas rallija čempionāta klasēm par godalgotajām vietām kopvērtējumā cīnās tikai latvieši. Ralfs Sirmacis, kurš Viru bija ātrākais no vienas ass piedziņas auto pilotiem, guva ceturto uzvaru pēc kārtas LRČ ieskaitē un tagad jau par 31 punktus apsteidz tuvāko sekotāju Kristapu Feldmani. Šis pilots Viru rallijā LRČ R2 ieskaitē guva otro vietu, trešajā atstājot Gunti Lielkāji. Šobrīd Lielkājis pacēlies uz trešo pozīciju arī R2 čempionāta kopvērtējumā, apsteidzot Emīlu Blūmu, kam šajā reizē izstāšanās.

Vieta Pilots Punkti
1. Ralfs Sirmacis 68
2. Kristaps Feldmanis 37
3. Guntis Lielkājis 29
4. Emīls Blūms 26
5. Nauris Bruņinieks 21
6. Edgars Balodis 15
7. Jonass Pipirass 14
8. Oskars Laivenieks 12
9. Jānis Krickis 6

Latvijas kauss un komandu ieskaite

Latvijas rallija kausa ieskaitē 2WD klasē pirmo vietu saglabā Zigurds Kalniņš, kurš Viru rallijā nestartēja. Toties uzvaru Igaunijā notikušajā posmā guva Edgars Balodis, kurš līdz ar to pietuvojies Kalniņam 1 punkta atstatumā. “Junioru” vērtējumā līderis Ralfs Sirmacis, kurš jau 28 punktus priekšā Kristapam Feldmanim. Savukārt komandu ieskaitē “LMT Autosporta Akadēmijai” jau 95 punkti, kamēr ASRT vienība seko ar 27 punktiem.

Foto: Dace Janova (4rati.lv)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *