WRC2 līderi avarē vienā un tajā pašā vietā, vadībā – Bertelli no Itālijas

Kamēr lielākā uzmanība Sardīnijas rallijā tiek pievērsta WRC klasei, ļoti aizraujoši notikumi risinās WRC2 ieskaitē, kur pirms noslēdzošās dienas par līderi kļuvis itālis Lorenco Bertelli.

Pēc piektdienas ātrumposmiem vadībā atradās Saūda Arābijas pārstāvis Jazīds Al-Radži, kurš nesen bija uzvarējis bezceļu sacensībās Faraonu rallijā. Tomēr jau šodien pirmajā ātrumposmā viņu apdzina Nasers Al-Atija. Šis katariešu sportists bija uzvarējis abos iepriekšējos WRC2 posmos, kuros šogad startēja, taču šoreiz viss negāja pēc plāna.

59 km garā 11. ātrumposma vidusdaļā Al-Radži piedzīvoja smagu avāriju. Lai gan sportisti nebija cietuši, ātrumposms tika pārtraukts. Ironiski, bet Al-Atija avarēja tajā pašā vietā, kur izstājās Al-Radži, tiesa veicot rallija garāko ātrumposmu otro reizi. Lorenco Bertelli, kurš dienas sākumā bija trešais, līdz ar to pacēlās uz pirmo pozīciju.

Nevar nepieminēt, ka tiesneši no Bertelli rezultāta noņēmuši 90 sekundes, kā kompensāciju tam laikam, ko vienā no ātraumposmiem piektdien viņš pazaudēja WRC braucēja Tjerī Noivila dēļ.

Bertelli pārsvars pirms pēdējiem četriem ātrumposmiem, kas tiks veikti svētdien, pār tuvākajo sekotāju Bernardu Suzu, kurš arī startē ar “Ford Fiesta RRC” automobili, ir 1 minūte un 24 sekundes. Suza šodien cieta spēcīgas sāpes savainotajā labās rokas musulī, kas pavisam noteikti lika zaudēt laiku. Savukārt portugālim vēl priekšā liela cīņa ar Sebastjanu Šardonē, kurš aizvada debijas sacensības WRC2 čempionātā un ar jauno “Citroen DS3 R5” mašīnu pašlaik ir tikai 4.6 sekundes aizmugurē.

Ceturtais ir Abdulazizs Al-Kuvari, savukārt piekto vietu ieņem WRC2 čempionāta līderis Jurijs Protasovs. Ukrainis atradās 20 sekundes aiz Suzas, kad bija spiests apstāties trasē, lai nomainītu plīsušo riepu.

Pirmajā desmitniekā WRC2 klasē atrodas arī Karls Krūda. Viņa “Peugeot 208 T16” automašīnu jau piektdien, kad sportists sacentās par uzvaru, piemeklēja tehniskas problēmas, un tās turpinājās arī šodien, taču, neskatoties uz to, Krūda ierindojas sestajā vietā. Ots Tanaks izstājās piektdien, bet šorīt sacensības priekšlaicīgi beidza divi citi igauņi – Egons Kaurs un Martins Kangurs.

Sardīnijas rallija rezultāti WRC2 klasē pēc 12. ātrumposma:

Vieta Pilots Auto Rezultāts
1. Lorenco Bertelli Ford Fiesta RRC 3:46:23.9
2. Bernardu Suza Ford Fiesta RRC +1:24.3
3. Sebastjans Šardonē Citroën DS3 R5 +1:28.9
4. Abdulazizs Al-Kuvari Ford Fiesta RRC +3:04.4
5. Jurijs Protasovs Ford Fiesta RRC +4:48.4
6. Karls Krūda Peugeot 208 T16 +11:17.1
7. Kventins Žilbērs Ford Fiesta R5 +15:33.3
8. Ramons Toress Fuentess Mitsubishi Lancer Evo X +26:26.5
9. Huans Karloss Alonso Mitsubishi Lancer Evo X +28:16.9
10. Džanluka Linari Subaru Impreza STi N15 +30:57.5

Foto: Pedro Contente (ewrc.cz)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *