Beidzot uzvara arī Sordo

Info: Inese Grīnberga, pēc wrc.com
Foto: almrally.ru

Ir noslēdzies Pasaules rallija čempionāta devītais posms, kurš norisinājās Vācijā. Pēc četrām aizraujošām dienām par rallija uzvarētāju kļuva spānis Dani Sordo. Pēc pēdējā ātrumposma finiša Sordo bija ļoti saviļņots par šo uzvaru: „Šis man ir vienreizējs brīdis, Thierry no sākuma bija lēnāks, tad sāka braukt ātrāk, tāpēc man vajadzēja braukt maksimāli ātri. Es tik ļoti satraucos pirms starta. Par šo uzvaru es  sapņoju jau vairākus gadus!”

Pieļaujot kļūdu pēdējā ātrumposmā, Thiery Neuville kopvērtējumā tomēr finišēja otrajā vietā. Šī sportistam ir pirmā pilnā WRC sezona,  un, neskatoties uz šo neveiksmi, ar  rezultātu sportists ir ļoti iepriecināts: „Es jūtu, ka mēs atkal esam daudz pierādījuši. Diemžēl pēdējā ātrumposmā, izbraucot no meža neizņēmu kreiso līkumu un noslīdējām no ceļa. Par laimi, spējām turpināt sacensības un finišēt.”

Uz pjedestāla pakāpiena šodien kāpa vēl viena Citroen komandas ekipāža – Mikko Hirvonens ar stūrmani Jarmo Lehtinenu. Kā zināms asfalts nav no mīļākajiem segumiem somu ekipāžai, taču neskatoties uz to, šajā nedēļas nogalē komanda parādīja stabilu sniegumu: „ Sākumā es biju priecīgs par mūsu ātrumu, taču, kad jutu, ka nespējām tikt līdz, sākām braukt tā, lai nostiprinātu savu pozīciju.”

Savu karjeras labāko rezultātu uzrādīja čehu sportists Martins Prokops, kurš šajā rallijā ierindojās ceturtajā vietā 8min 00, 8sek aiz sacensību līdera Dani Sordo. Šo sacensību WRC2 līderis Roberts Kubica kopvērtējumā ieguva piekto vietu, aiz sevis atstājot Ford Fiesta R5 pilotu Elfyn Evans.

Volkswagen komandas pilots Jari Matti Latvala ar Volkswagen Polo R ierindojas septītajā vietā. Astoto vietu ieguva WRC2 pilots Hayden Paddons ar savu Skoda Fabia S 2000 automašīnu.

Pēc vakar piedzīvotās avārijas, norvēģis Mads Ostbergs ar Ford Fiesta RS ir kopvērtējumā devītajā vietā. Sacensību Top 10 noslēdz Ostberga komandas biedrs Qatar World Rally Team pilots Jevgeņijs Novikovs, kam rallijs sākās ļoti neveiksmīgi, jo avārijasdēļ viņam izstāties nācās jau pirmajā sacensību dienā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *