Gada aizraujošākās WRC sacensības ir sākušās

Info: Inese Grīnberga, pēc wrc.com
Foto: bestofrallylive.com

Ir sācies WRC sezonas gaidītākais pasākums – Somijas WRC rallijs, kas līdz 3. augustam norisināsies Somijas studentu pilsētiņā Jivaskilā. Šis rallijs ir pazīstams kā viens no ātrākajiem un interesantākajiem sezonas rallijiem, ko ik gadu apmeklē tūkstošiem skatītāju. Arī sportisti ir atzinuši, ka šis rallijs ir viens no visaizraujošākajiem un gaidītākajiem WRC rallijiem. Sezonas galvenā favorīta Sebastiana Ožjē Somijas rallija mērķis ir tikai viens – uzvara.

Sacensību kvalifikācijā labāko rezultātu uzrādīja soms Mikko Hirvonens, kuram līdz ar to bija dota iespēja izvēlēties starta pozīciju rallija pirmajā ātrumposmā ceturtdienas rītā. Pateicoties neparedzamajiem laikasptākļiem somu ekipāža izvēlējās startēt 14. vietā, vienu vietu aiz favorīta Ožjē.

Līderpozīcijā pēc pirmās dienas ir beļģu jaunais sportists un Qatar World Rally Team pilots Tjeri Nevils: „Šī bija ļoti laba diena, mēs lieki neriskējām un, manuprāt, mēs braucām diezgan atjautīgi. Nespēju vien sagaidīt rītdienu.” Otrajā vietā ierindojas Sebastiens Ožjē, trešais ir Ostbergs: „Šī bija smaga diena, pēdējais ātrumposms bija ļoti slidens, bet mums tas izdevās. Šodien finišēt ar labu rezultātu bija ļoti svarīgi, lai rīt iegūtu pēc iespējas labāku starta pozīciju.” Diemžēl neveiksmīgi Somijas WRC posms ir aizsācies vienam no rallija favorītiem Jarri Matti Latvalam, kurš otrajā ātrumposmā uzsitot pa akmeni, sabojāja ātrumkārbu. Šīs neveiksmes dēļ sportistam piektdienas ātrumposmus nāksies turpināt ar desmit minūšu sodu.

­­4,9 sekundes atpaliekot no Ostberga, ceturtajā vietā ir ierindojies Mikko Hirvonens, kam seko Hyundai testa braucējs Juho Haninens, piektais – Kriss Mīke. Septītais ir krievu raķete Jevgeņijs Novikovs, kurš no līdera atpaliek par 20,7 sekundēm. Desmitnieku noslēdz Andreass Mikkelsens, Danijs Sordi un Jarko Nikara.

Viens no Latvijas rallija čempionāta mīluļiem, ASRT komandas pilots Aleksejs Lukjaņuks pēdējo dienas ātrumposmu finišēja astotajā pozīcijā, tikai 0,6 sekundes atpaliekot no Sebastiana Ožjē. Kopvērtējumā pēc rallija pirmās dienas Lukjaņuks ir ierindojies 21. vietā. Turpat netālu šobrīd atrodas arī mums visiem labi zināmais Vasilijs Grjazins, kurš dienas pēdējo ātrumposmu finišēja 27.vietā, taču kopvērtējumā ir divdesmit trešais.

Tikmēr WRC 2 šobrīd pirmajā vietā ir Jari Ketomā, kuram tuvākais sekotājs ir izbijušais F1 braucējs Roberts Kubica, kas no Ketomā atpaliek par 24 sekundēm. Dienas noslēgumā kopvērtējumā Jari Ketomā  ir ierindojies 13. vietā.

Piektdien sportistiem būs jāveic 9 ātrumposmi, kur pirmais ātrumposms ir 21 km garš un sākas 9:48 pēc vietējā laika.

Kopvērtējuma tabula pēc pirmās Somijas WRC rallija dienas:

1. Thierry Neuville, M-Sport Ford  25m33.3s

2. Sebastien Ogier, VW  +5.2s

3. Mads Ostberg, M-Sport Ford  +8.9s

4. Mikko Hirvonen, Citroen  +13.8s

5. Juho Hanninen,  Hanninen Ford   +17.0s

6. Kris Meeke, Citroen  +17.5s

7. Evgeny Novikov, M-Sport Ford +20.9s

8. Andreas Mikkelsen, VW +23.4s

9. Dani Sordo, Citroen +37.1s

10. Jarkko Nikara, Prodrive Mini  +47.7s

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *