Asas emocijas par katru metru līdz pat finišam AutoEuro 6H un 4H komandu krosā

Info: Iveta Kaminska
Foto: Vladas Šciavinskas

“AutoEuro 6 H un 4H komandu kross” pirmais posms, kas norisinājās, trešdien, 1. maijā dolomīta karjeru “Akmenscūciņas” un “DSG karjeri” apkārtnē, startēja vairāk kā 50 sportisti 23 komandās. Sešu stundu sacīkstē noslēdzās ar komandas “UNI Motors” pilotu Andra Feldmaņa un Toma Branta (Mitsubishi Pajero EVO) uzvaru 4 x4 T, N, R klasē, vieglo automašīnu 2WD konkurencē atkal nepārspēta komanda “RENCĒNU AK2” – Valdis Vilks, Jānis Vilks un Didzis Kalnietis (VAZ 2105), bet standarta apvidus automašīnu konkurencē sacensībās “3H komandu kross” finišu pirmie sasniedza “JEEP Club” – Jānis Roze, Edvīns Vansovičs un Viesturs Kundziņš (Jeep Grand Cherokee), kuri, turpinot cīņu sešu stundu sacensībā, izcīnīja augsto otro vietu, pie tam tas viņiem bija pirmais pārbaudījums šāda veida sacīkstēs.

Motobraucēju konkurencē “AutoEuro 4 H komandu kross” godalgas tika izcīnītas trīs klasēs: MX Open, MX Hobiju un Kvadri Open. Pēc četru stundu ilgas cīņas pirmo vietu no otrās MX Open klasē šķīra tikai 1,069 sekunde. Ja pagājušajā gadā pirmajā posmā ar deviņu sekunžu pārsvaru uzvarēja “Motosports RT”, tad šoreiz Edgaram Siliņam, Kristapam Bajāram un Arvim Bumbierim nācās atzīt komandas “JV Mototeam Rīga” – Jāņa, Eināra un Mārtiņa Vintera pārsvaru. Arī MX Hobiju klasē līderu maiņa norisinājās visas sacensības garumā. Ar trīs minūšu pārsvaru komandu “Dienvidu Motoparks 2” – Armandu Jankovski un Jāni Viguli uzvarēja “Moto A-Z” motosportisti Juris Deičmanis, Jurijs Žižkuns un Jānis Rasmanis. Trešajā vietā Miks Avens un Aivars Šilfs (“Dienvidu Motoparks”).

Kvadri Open klasē beidzot tika pārspēti un nobīdīti uz otro vietu pagājušajā gadā neuzvaramie – Ralfs Kaliksons un Artūrs Vēvers (“apPasaule”). Ar divu apļu pārsvaru uzvarēja Saldus komanda – Edgars Liepiņš, Raimonds Zalkovskis un Gatis Irbe. Trešajā vietā Krists Afanasjevs un Gints Ērenbots (“Bieriņi”).

Pirmo reizi šajā sacensību seriālā, kuras atbalsta firmas “Aureus Kapitāls”, “DSG Karjeri”, “Latvijas autoceļu uzturētājs”, “Wurth”, “Epson Baltija”, “Red Bull”, “Eirovīns”, “Canon”, “Canon IB serviss”, “fineArtPrint.lv”, “Mediju grupa Partneri” un informatīvie atbalstītāji: žurnāls “AutoEuro”, “Ātruma Cilts”, Autosporta programma Nr.1, www.sportacentrs.lv, www.4rati.lv, www.go4speed.lv, www.4x4centrs.lv, www.trofi.lv, www.4x4klubs.lv dalību ņēma arī divas lietuviešu apvidus automašīnu ekipāžas. Ja Algirdam Kazlauskas, Donatam Grikietis un Andrejusam Paskevicius dalība sacensībās beidzās pēc divām stundām, jo automašīnai Toyota Land Cruiser radās problēmas ar amortizatoriem, tad Virginijus Narauskas un Gytis Jackunas, braucot ar standarta automašīnu Mitsubishi Pajero, izcīnīja trešo vietu “6H komandu krosā” un otro vietu “3H komandu krosā”, apsteidzot Latvijā zināmos rallija braucējus tēvu Aigaru Fārenhorstu un Jāni Fārenhorstu (“Autogarant”), kuri šoreiz startēja ar pašu nesen sagatavoto automašīnu Mitsubishi Pajero.

Vieglo automašīnu klasē sešu stundu izaicinājumu savai folkreisa gatavotajai automašīnai VW Golf III uzdrošinājās pieņemt komanda “KMK Racing”, kurā startēja Beate Klipa, Jāns Kļava, Aleksejs Mitušovs un izcīnīja ceturto vietu. To, ka ar parasto standarta “žigulīti” iespējams izcīnīt otro vietu un atstāt trešajā vietā BMW automašīnu (“IKSI Auto”- Edijs Zimza, Arnis Odiņš, Tālis Siktra, Lauris Unāms) pierādīja Iecavas domes priekšsēdētājs Jānis Pelsis, braucot komandā ar dēliem, Mareku un Ervīnu (“RENCĒNU AK”).

Skatītāju balsojumā par atraktīvākajiem braucējiem klasē tika atzīti motobraucējs Einārs Vinters, kvadraciklists Ralfs Kaliksons, vieglo automašīnu komanda ar BMW – Edijs Zimza, Arnis Odiņš, Tālis Siktra, Lauris Unāms, bet starp 4 x 4 braucējiem Andris Feldmanis un Toms Brants (Mitsubishi Pajero EVO), kuri balvā saņems “Lielo Lasi”.

Nākošais, otrais posms, notiks jau pēc mēneša 2. jūnijā arī dolomīta karjeru “Akmenscūciņas” un “DSG karjeri” apkārtnē, Salgales pagastā, Ozolnieku novadā.

Iepriekšējo pieteikumu iesūtīšana līdz 27. maijam. Dokumentācija un nolikumi būs publicēti internetā www.autoeuro.lv, kā arī : automašīnām – www.laf.lv, www.crosscountry.lv, motocikliem un kvadricikliem – www.lamsf.lv, www.endurosports.lv.

Foto galerija no sacensībām “AutoEuro 6 H un 4H komandu kross” pirmā posma būs publicēta www.autoeuro.lv (sadaļā SPORTS). Plašāks apskats TV: 7. maijā “Autosporta programmā Nr.1”.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *