Ar pavasarīgu lietu Austrijas ziemas rallijā startē Eiropas rallija čempionāts

Info: Dace Janova, www.4rati.lv
Foto: motorline.cc

Šodien Austrijā ar Janner Rallye startē Eiropas rallija čempionāts. Lai gan šim bija jābūt visīstākajam ziemas rallijam, Austrijā no sniega nav ne miņas un piedevām vēl līst lietus.

Cerības uz kārtīgu ziemas sniega un ledus sacensību Austrijā sagrāva pirms pāris dienām uznākušais atkusnis, arī sinoptiķu prognozes rallija laikam ir visnotaļ neiepriecinošas.

Līdz ar to sportistus ātrumposmos var sagaidīt dažādi ne pārāk patīkami pārsteigumi, sākot no slapja asfalta līdz pat apledojošai trasei un sniegputenim kalnos izveidotajos ātrumposmos.  Ir grūti prognozēt rallija rezultātus – lielu lomu te varētu spēlēt trases stāvoklis un mainīgie laika apstākļi.

Rallijs sākās ceturtdien ar shakedown posmu, kur   ātrākais bija Škoda” rūpnīcas komandas pilots, pagājušā gada Janner Rallye uzvarētājs Jans Kopeckis,  aiz viņa   – Fransuā Delakūrs (abi ar S 2000 automašīnām).  Pirmā rallija ātrumposma starts jau ir dots piektdienas, 4.janvāra rītā, bet  finišēs rallijs  sestdien, 5.janvārī.

Janner Rallye dalībniekiem būs jāsacenšas 18 ātrumposmos, kuru   kopējais garums  ir   248,46 km. Rallija rezultātiem  iespējams sekot līdzi  internetā – rally-base.com.

Jācer, ka laika apstākļi nākamajā, otrajā Eiropas rallija čempionāta posmā, Latvijā notiekošajā rallijā Liepāja-Ventspils 1.-3.februārī  būs labāki un tomēr dos iespēju sportistiem izbaudīt ziemas ralliju.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *