LAF licencētais Toms Keivs stājas uz starta WRC

Info: Viesturs Saukāns
Foto: Jānis Barbars

Pasaules autorallija čempionāta (WRC) pēdējā posmā Velsas rallijā, kas startēs piektdienas 5. decembra rītā, uz starta stāsies ekipāža Toms Keivs/Džemma Praisa. Ekipāža ievērojama ar faktu, ka Toms Keivs ir Lielbritānijas sportists ar Latvijas Automobiļu federācijas izsniegtu sportista licenci. Savukārt starptautiskajā rallija sabiedrībā Keivs strauji ieguvis popularitāti kā visu laiku jaunākais Lielbritānijas WRC posma dalībnieks.

Toma Keiva debija WRC izraisījusi ažiotāžu, turklāt jauno sportistu gan sava rallijam nelielā vecuma (17 gadi), gan interesantās, ar Latvijas rallija čempionātu saistītās karjeras dēļ kā vienu no uzmanības piesaistītājiem šai sacīkstei izvēlējušies arī rallija rīkotāji. Sportists atzīst, ka nav paredzējis šādu apkārtējo uzmanību, taču skaidro, ka darīs visu, lai nepadotos šim spiedienam un centīsies pierādīt savu varējumu kā Lielbritānijas, tā Latvijas rallija līdzjutējiem.

Velsas rallija dalībniekiem sacīkstes solās būt dramatiskas, jo trases pierakstīšanas laikā ceļus klāja sniegs un ledus, kā rezultātā trasē nenoturējās pat pasaules čempions Sebastjans Lēbs. Toma Keiva stūrmane Džemma Praisa ziņo, ka braukšanas apstākļi ir ļoti sarežģīti un ekipāža ir morāli gatava, iespējams, smagākajai rallija sacīkstei mūžā. Toties stūrmane ar WRC posmu pieredzi atzīmēja, ka jūt interesi un līdzjušanu arī no Latvijas rallija līdzjutējiem, par ko ekipāžas vārdā ir pateicīga un sola darīt visu, lai iepriecinātu atbalstītājus.

Toms Keivs/Džemma Praisa „Wales Rally GB” sacīkstē startēs ar Ford Fiesta ST automašīnu, 94. starta numuru. Kopumā Velsas rallija dalībniekiem nedēļas nogalē jāveic 19 ātrumposmi – piektdien astoņi, sestdien septiņi un svētdien četri.

Toma Keiva rallija braucēja karjera startēja Latvijā, Lielbritānijas speciālistu izveidotās „Junior Rallying” programmas ietvaros. Latvija jaunajiem ārvalstu sportistiem piedāvā unikālu pieredzi, jo Latvijas Automobiļu federācija dod iespēju aizvadīt sacīkstes īstu ralliju apstākļos. 18 gadu vecumu un autovadītāja apliecību neieguvušajiem braucējiem ir atļauts startēt ralliju slēgtajos posmos (ātrumposmos). Savukārt pārbraucienos, kuru laikā sportistiem jāievēro vispārējie ceļu satiksmes noteikumi, pie stūres sēžas pieredzējušie stūrmaņi – Toma Keiva gadījumā speciāliste ar WRC pieredzi Džemma Praisa.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *