Loebs nepārspēts arī Argentīnā

Info, Foto: ewrc.cz

Arī WRC Argentīnas rallijā nepārspējams bija „Citroen” komandas pilots Sebastians Loebs, kurš par vienu minūti un 13 sekundēm apsteidza Daniju Sordo, trešais palika Henings Solbergs.

Argentīnas rallija otrajā posmā ātrāko laiku uzrādīja Jari Mati Latvala, kurš pirms rallija teica, ka šoreiz viņa galvenais uzdevums būs finišēt. Temps somu sportistam bija ļoti augsts, jo tuvākais sekotājs tika apsteigts par četrām sekundēm. Jau pēc nākamajiem dopiem, iespējams, Latvala saņēma komandas šefa Malkolma Vilsona norādījumus braukt lēnāk un piesardzīgāk, jo viņa laiki kļuva lēnāki. Pēc pieciem dopiem līderis bija Miko Hirvonens, kurš par 0,6 sekundēm apsteidza Loebu.

Atlikušajos posmos vadībā bija gan Hirvonens, gan Sordo. Pēdējā pirmās dienas posmā Hirvonens piekāpās Sordo un atkrita uz otro vietu. Trešais, zaudējot 16 sekundes, bija Loebs.

Otro dienu veiksmīgāk iesāka Loebs, kurš uzvarēja pirmajos četros posmos, tādējādi kopvērtējumā paceļoties jau uz pirmo vietu un par septiņām sekundēm apsteidzot Hirvonenu. Soms 15. posmā tehnisku problēmu dēļ zaudēja gandrīz vienu minūti, taču, kā vēlāk izrādījās, viņa mašīnai bija daudz nopietnākas dzinēja problēmas un Hirvonens bija spiests izstāties. Tikmēr Loebs turpināja palielināt savu pārsvaru un pēc otrās dienas savu komandas biedru apsteidza par gandrīz vienu minūti. Uz trešo vietu kopvērtējumā pacēlās Latvala, kurš apsteidza Peteru Solbergu.

Trešās dienas pirmajā posmā pēc lēciena vienā no tramplīniem Latvalas automašīnai sākās problēmas ar degvielas padevi. Soms apstājās, bet vēlāk tomēr varēja turpināt braukt, finišā zaudējot astoņas minūtes un kopvērtējumā atkrītot uz septīto vietu.

Nākamajā dopā ar līdzīgu problēmu kā Latvalam no sacensībā izstājās Peters Solbergs, ļaujot uz trešo vietu pakāpties brālim Heningam. Pārējos posmos nekas vairs nemainījās un Loebs izcīnīja savu 52. uzvaru karjerā, bet piekto jau šogad. Otrais palika Sordo, bet trešais Henings.

PWRC klasē nepārspēts palika Al-Atijahs, kurš par vairāk nekā divām minūtēm apsteidza Markusu Ligato.

Nākamais WRC posms no 22. līdz 24. maijam norisināsies Sardīnijā, Itālijā.

Kopvērtējums:
1.Sebastien Loeb Citroen 3:57:40.3
2.Dani Sordo Citroen +1:13.1
3.Henning Solberg Ford +4:04.1
4.Federico Villagra Ford +5:59.7
5.Matthew Wilson Ford +6:10.9
6.Jari-Matti Latvala Ford +9:50.0
7.Sebastien Ogier Citroen +20:55.1
8.Nasser Al-Attiyah Subaru +23:11.6

Kopvērtējums pēc pieciem posmiem:
1.S.Loebs 50
2. D.Sordo 31
3. M.Hirvonens 30
4. H.Siolbergs 20
5. P.Solbergs 14
6.M.Vilsons 12

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *