Loebs: Vienu dienu manai uzvaru sērijai bija jāpārtrūkst

Info: wrc.com
Foto: ewrc.cz

„Citroen” komandas pilots Sebastians Loebs WRC Sardīnijas rallijā izcīnīja ceturto vietu. Pēc finiša sportists atzina, ka ir vīlies, jo viņa uzvaras sērija ir pārtrūkusi.

Ar „Ford” komandas dubultuzvaru vakar noslēdzās Sardīnijas rallijs. Lai arī sākumā finiša protokolā trešais bija Loebs, vēlāk viņa pilotētā ekipāža saņēma divu minūšu sodu un kopvērtējumā atkrita uz ceturto vietu.

Atgādināsim, ka otrās dienas 11.posmā Loeba ekipāža aizķēra koku un pārsita automašīnas riepu. Sākotnēji Loebs nolēma braukt tālāk, taču tad tika pieņemts lēmums mainīt riepu trasē, jo savādāk automašīnu varēja sabojāt vēl vairāk. Ekipāža apstājās un nomainīja riepu. Riepas nomaiņa ekipāžai aizņēma tikai vienu (!) minūti, kas ir fantastisks rezultāts. „Mēs nomainījām riepu, pārspējot savu līdzšinējo riepu maiņas rekordu, kas beigās bija tikai viena minūte,” saka Loebs. „Šis laiks, viena minūte, nav tāds, kuru varēs viegli pārspēt.”

Pēc sacensībām tiesneši noskatījās video, kur secināja, ka Loeba stūrmanis Daniels Elena bija atsprādzējis savu drošības jostu, pirms mašīna bija apstājusies, kas, kā zināms, ir stingri aizliegts. Tiesneši par šādu gājienu ekipāžai piešķīra divu minūšu sodu, kas to no trešās vietas atmeta uz ceturto.

„Esmu vīlies, ka mūsu uzvaras sērija ir pārtrūkusi, bet vienu dienu tam bija jānotiek,” turpina Loebs. „Vismaz tagad cilvēki beidzot beigs runāt par to, ka es varētu šosezon uzvarēt visos atlikušajos posmos. Šis tikai vēlreiz apliecina to, ka nekas šajā čempionātā vēl nav beidzies. Mums jāturpina strādāt, lai Grieķijā mēs varētu uzvarēt savus konkurentus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *