Trillera īstā cīņā Jordānijas rallijā triumfē Ogērs, Krūda līderis SWRC klasē

Info: wrc.com
Foto: rallysport.hu

Vakar vakarā noslēdzās Jordānijas WRC rallijs, kurā par īstu trillera cienīgu cīņu parūpējās Sebastians Ogērs un Jari Mati Latvala. Beigās veiksmīgākais bija franču pilots Ogērs, kurš Latvalu finišā apsteidza par nieka 0,2 sekundēm.

Pēc otrās dienas līderis bija Ogērs, kura pārsvars pār konkurentiem pirms izšķirošās dienas bija pusminūte. Pēc rallija pēdējās dienas pirmajiem četriem dopiem, kuros ātrākos laikus uzrādīja Sebastians Loebs un Miko Hirvonens, Latvala kopvērtējumā Ogēram pietuvojās līdz 18 sekundēm. “Nav slikti. Domāju, ka mēs esam paveikuši labu darbu šajos pirmajos posmos. Ceru, ka arī turpmāk nezaudēsim laiku,” pirms došanās uz servisa parku teica Ogērs.

Pēc servisa parka pilotiem vajadzēja veikt jau no rīta veiktos posmus. Neveiksmīgs 17 dops izvērtās Peteram Solbergam, kurš arī cīnījās par pirmo trijnieku. Pēc viena no tramplīniem Solbergs nenovaldīja automašīnu un sekoja avārija. Līdz ar to pirms pēdējiem trijiem dopiem līderis bija Ogērs, kuram sekoja Latvala (+10 sekundes) un Loebs (+16 sekundes). Jau nākamajā dopā Latvala vēl atguva piecas sekundes, tādējādi pirms pēdējiem diviem dopiem abus pilotus šķīra tikai piecas sekundes.

19. dopā, kura garums bija 20 kilometri, ātrākais bija Latvala, kurš kopvērtējumā arī kļuva par Jordānijas rallija līderi. Tobrīd viņš Ogēru apsteidza tikai par 0,5 sekundēm, bet Loebs jau atpalika 27 sekundes. “Ļoti, ļoti stresains ātrumposms. Darīju visu, ko varēju. Braucu tik ātri, cik varēju. Smaga cīņa,” pirms pēdējā posma atzina Latvala. Viss izšķīrās “Power Stage” ātrumposmā, kurā uzreiz četri piloti iebrauca vienas (!) sekundes robežā. Ātrāko laiku uzrādīja Ogērs un Hirvonens, 0,3 sekundes zaudēja Loebs, bet 0,7 sekundes atpalika Latvala, kas nozīmēja to, ka kopvērtējumā par 0,2 sekundēm priekšā somu braucējam ir Ogērs! Trešais šajā rallijā palika Loebs. “Neticama, neticama diena! Braucu maksimāli ātri. Latvala šodien bija ļoti ātrs. Ātrāk vairs nebija iesējams,” finišā teica Jordānijas rallija uzvarētājs Ogērs.

Kārtējo veiksmīgo ralliju SWRC klasē aizvadīja igaunis Karls Krūda, kuram otrā vieta posmā, bet pirmā – SWRC čempionāta kopvērtējumā! Nākamais posms maija sākumā notiks Sardīnijā, kurā arī debitēs “Mini”.

Jordānijas WRC rallija rezultāti

1.

S.Ogērs

Citroen DS3 WRC

2:48:28.2

2.

J.M.Latvala

Ford Fiesta RS WRC

+0.2

3.

S.Loebs

Citroen DS3 WRC

+27.7

4.

M.Hirvonens

Ford Fiesta RS WRC

+2:44.7

5.

M.Vilsons

Ford Fiesta RS WRC

+5:44.9

6.

K.Raikonens

Citroen DS3 WRC

+6:14.9

7.

F.Villagra

Ford Fiesta RS WRC

+9:18.7

8.

K.Al-Kasimi

Ford Fiesta RS WRC

+9:43.7

9.

D.Kuipers

Ford Fiesta RS WRC

+14:27.2

10.

B.Souza

Ford Fiesta S2000

+15:05.5

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *