Banjul Challenge: 23.12.08. 2.daļa

Info: Ekipāža 9804, E.Janovs, J.Gaibišelis

23/12/2008, plkst.18:45, 2683 km, 7.1 grāds ārā, 20.7 grādi iekšā
St.Gotharda tunelī netālu pirms Šveices-Itālijas robežas izbaudām vasaru – tuneļa garums 17 km, kur temperatūra sasniedza pat 25 grādus.

23/12/2008, plkst.20:00, 2729 km, -1.4 grādi ārā, 17.7 grādi iekšā
Esam uz Milānas apvedceļa. Iepriekš nelielā migla sāk strauji pieaug spēkā. Tā kā redzamība ir samazinājusies līdz kādiem 10 metriem, tad mums “veiksmīgi” izdodas piebraukt pie nepareizās ieejas maksas ceļā. Tā nu nākas šķērsām braukt pāri 7 joslām, lai piekļūtu pie pareizās kabīnes. Labi, ka nav liela satiksme un itāļi nav sliktā omā, citādi mūsu manevri viņiem varētu pārāk neiet pie sirds. Benzīntankā pavadām gandrīz stundu plānojot nakšņošanas iespējas. Uzrunātie policisti iesaka viesnīcu aptuveni 20 km attālumā, kas varētu būt samērā lēta. Cenšamies sakontaktēt vēl pāris viesnīcas kā rezerves variantus, jo izvērtējot iespējas turpināt ceļu tādā miglā, domājam, ka tas varētu būt pārlieku sarežģīti. Uz jautājumu, cik ilgi šādi braukšanas apstākļi varētu būt , benzīntanka pārdevējs atbild, ka nezinot, varētu būt kaut vai 100 km. Sazvanām vēl vienu viesnīcu Dženovā (Genova), kam ir brīvas vietas un dodamies ceļā.

23/12/2008, plkst.22:50, 2729 km, 11.5 grādi ārā, 18 grādi iekšā.
Veiksmīgi esam sasnieguši Vidusjūras piekrasti, Itālijas pilsētu Dženovu, K.Kolumba dzimto miestu. Policistu ieteiktā viesnīca izrādījās Holiday Inn, kur divvietīgs numurs maksā 105 EUR, kas mums šķiet pārāk dārgi. Pa ceļam esam sazvanījuši vēl vienu viesnīcu Dženovā, kuru arī rezervējām. Neskatoties uz internetā piedāvāto cenu 65EUR par divvietīgu numuru, administratore informē, ka divvietīgs numurs maksā 80 EUR. Izrādās, ka benzīntanka pārdevējam bijušas gaišreģa spējas, jo tieši pēc 100 km migla pazūd. Vienlaicīgi sāk celties gaisa temperatūra. Ierodoties Dženovā tā sasniedz pat 11.5 grādus, kas tādai vēlai stundai ir patīkams pārsteigums. Pēc sarunas ar viesnīcas administratori izdodas nokaulēt viesnīcas cenu līdz 60 EUR par divvietīgu numuru. Viesnīcas saimnieks iesaka nedoties uz vecpilsētu, kas ir 15 min gājiena attālumā no viesnīcas, jo, lai gan dienā tā ir skaista, tomēr naktī tur esot daudz ieceļotāju no Āfrikas un vecpilsēta esot bīstama. Lielais ieceļotāju skaits no Āfrikas izskaidrojams ar to, ka Dženova ir ievērojama ostas pilsēta ar īpaši labi attīstītiem kuģošanas sakariem ar Āfrikas valstīm Vidusjūras otrā krastā. Dodamies vakariņās uz tuvējo picēriju, vakariņas beidzam pēc pusnakts. Dženovā kokiem lapas zaļas, aug kaktusi, alvejas un gaismā pamanām pirmās palmas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *