Dakāra: Sainss cer uz uzvaru ar trešo piegājienu

Info:delfi.lv
Foto: rallye-info.com

Karlosam Sainsam pieder divi pasaules rallija čempionāta tituli un 26 uzvaras atsevišķos posmos. Tagad viņš karjeru WRC jau ir beidzis un pēdējos gadus ziedojis, lai kopā ar “Volkswagen” mēģinātu uzvarēt Dakaras rallijmaratonā.

Sainss sāka startēt Dakarā tikai 2006. gadā, bet guva uzvaru jau pirmajā ātrumposmā. Dažādu iemeslu dēļ debijas reizē viņš finišēja tikai 13. vietā, bet 2007. gadā atradās vadībā no trešā līdz septītajam ātrumposmam, kopumā uzvarot piecos posmos. Finišā gan viņam atkal tikai devītā vieta, taču tas viss pateicoties dažām neparedzētam ķibelēm.

Nepārspēti jau daudzus gadus ir “Mitsubishi” spēkrati, bez tam pēdējā Dakarā uzvarēja Stefans Petransels, kurš nebija ātrākais nevienā no ātrumposmiem. Toties stabilākais gan.

“Esošie čempioni ir “Mitsubishi”, jo šī komanda uzvarēja iepriekšējā Dakaras rallijā,” atzīst Sainss. “Ja neskaita mūs, arī “X-Raid BMW” komanda un Robijs Gordons ir starp konkurentiem. Tieši spēcīgo dalībnieku dēļ šī būs viena no saspringtākajām cīņām Dakaras rallija vēsturē.”

“Nedomāju, ka mēs esam lielāki favorīti kā visas iepriekš nosauktās komandas. Pat neskatoties uz to, ka “Mitsubishi” piedalīsies ar pilnīgi jaunu mašīnu, viņi vienalga ir tie, kas aizstāvēs savu titulu un kurus pārējie centīsies apsteigt. To pašu darīsim arī mēs un esam tam labi sagatavojušies.”

Dakaras rallijā Sainsam ir divu sacīkšu pieredze, tiesa, pārējā sezonas laikā spānis startē daudzos citos rallijreidos, kas viņu padarījuši par pieredzes bagātu pilotu arī bezceļu sacīkstēs. 2007. gadā viņš kļuva par FIA pasaules kausa izcīņas uzvarētāju, bet šogad triumfēja Centrāleiropas rallijā.

“Personīgi man šķiet, ka rallijreids vairāk kā jebkurš cits motoru sporta veids ir komandu sports,” prāto Sainss. “Manās acīs tieši tas padara šo disciplīnu tik īpašu. Visu 15 dienu garumā katram komandas darbiniekam savs darbs jāpaveic nevainojami. Dakarā iespējams uzvarēt tikai tad, ja darba procesā netiek pieļautas kļūdas.”

“Lai uzvarētu Dakarā, komandai nepieciešams funkcionēt ideāli. Dakaras rallijā vienmēr jābūt ļoti pacietīgam. Ik dienu jāspēj sevi norobežot no vēlmes sasniegt par daudz, no vēlmes uzņemties lieku risku. Es vienmēr sev saku: “Karlos, šajā rallijā ir 14 posmi, saglabā vēsu prātu.” Manā uztverē, svarīgākais man un manam stūrmanis Mišelam Perinam būs pacietība, pacietība un pacietība.”

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *