Sestdien Latvijas kartinga čempionāta 2.posms

Info: Viesturs Saukāns
Foto: Kārlis Kupruks

Sestdien, 23.maijā, Sporta kompleksā 333 pie Ropažiem notiks Latvijas kartinga čempionāta 2.posms. Sacensībās piedalīsies apmēram 40 dalībnieku no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas. Sportisti sacenstīsies septiņās ieskaites klasēs. Tāpat kā pirmajā posmā Swedbank kartodromā Kandavā viskuplāk būs pārstāvēta DD2 klase, kur bez mūsu sportistiem piedalīsies arī vairāki spēcīgi lietuviešu braucēji.

Sestdien, 23.maijā, sacensības sākas pulksten 10.30 ar brīvajiem treniņiem, pulksten 12.00 sākas kvalifikācija, 13.40 priekšfinālu braucieni, bet no pulksten 15.40 finālbraucieni. Ieeja bez maksas.

Klasē Micro ierindā būs pirmā posma uzvarētājs Valters Zviedris un viņa sīvākais konkurents Mihails Budovskis. Sīvas cīņas paredzamas Rotax Mini Max klasē, kur treniņu nolūkos startēs arī pērnā gada čempions Mārtiņš Steinerts. Rotax Max Junior klasē sagaidāma cīņa starp pirmā posma varoni Reini Nitišu un jau pieminēto Mārtiņu Steinertu – daudziem vēl labā atmiņā ir abu sportistu spēkošanās visas pagājušās sezonas garumā Rotax Mini Max klasē.

Ne mazāk spraigas cīņas gaidāmas arī Rotax Max klasē starp Haraldu Garkakli, Renāru Ēķi un Kristapu Gasparoviču, Kandavā no šīs trijotnes labākais bija Kristaps. Abās DD2 klasēs ierindā būs pirmā posma uzvarētāji – Henrijs Grūbe, kurš konkurentiem neatstāja ne mazākās cerības un lietuvietis Jurijus Stepeninas. Šoreiz Grūbem pretī stāsies viens no labākajiem Lietuvas kartingistiem Kevins Grahoļskis. Ātrākajā KZ2 klasē galvenie pretendenti uz uzvaru ir Raivo Luhse un Mārtiņš Lapiņš.

Šogad Latvijas kartinga čempionātā ir seši posmi, no tiem trīs vienlaikus arī Baltijas kausa posmi. Informācija par sacensībām www.kartings.org.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *