Ceturtdien Openkart Elites līgas 9.posms

Info: Uldis Galdiņš
Foto: Mārtiņs Sestulis

Ceturtdien, 16.jūlijā, Swedbank kartodromā Kandavā notiks īŗes kartinga sacensību seriāla Openkart Elites līgas 9.posms. Sacensībās piedalīsies apmēram 40 dalībnieku. Šogad šis būs trešais Elites līgas posms Swedbank kartodromā, iepriekšējās divas reizes uzvaru izcīnīja kopvērtējuma līderis Dāvis Tobiass, kurš būs galvenais pretendents uz uzvaru arī šoreiz. Spēcīgu konkurentu gan viņam netrūks, jo Mārtiņš Krūze, Mikus Narvils, Reinis Stakēns, Valdis Brutāns un citi būs gatavi pārtraukt Tobiasa dominanci šogad.

Swedbank kartodroms uz Openkart sacensībām tradicionāli pulcē kuplu dalībnieku skaitu. Pirms nedēļas notikušajā B līgas debijas sacīkstē piedalījās 42 dalībnieki, bet iepriekšējā Elites līgas sacīkstē tika uzstādīts dalībnieku skaita rekords – 60.

Pēc jauno noteikumu ieviešanas, sadalot Openkart seriālu Elites līgā un B līgā, kā arī nosakot 40 braucēju limitu, kas pārvar kvalfikācijas kārtu Elites līgas posmos, tik daudz dalibnieku vienā sacīkstē diez vai ir gaidāmi, taču sacensības solās būt ļoti spraigas un aizraujošas. Kvalifikācijā nozīme būs sekundes simtdaļām un tūkstošdaļām, bet finālbraucieni kā ierasts priecēs ar īstu „wheel-to-wheel racing” no starta līdz finišam. Sacensībai odziņu pieškirs fakts, ka tradicionāli Kandavā tiek lietoti svara balasti, lai mazinātu sportistu svara atšķirības ietekmi uz uzrādīto rezultātu.

Pēc aizvadītiem astoņiem posmiem Openkart čempionāta līderis ir Dāvis Tobiass ar 347 punktiem, otro vietu ieņem Zintis Grandbergs ar 289 punktiem, trešais Jurijs Višņakovs ar 277 punktiem. Ceturtajā vietā atrodas Raivis Kirilovs, piektais ir čempions Artūrs Eversons, bet sestais Rūdolfs Bērziņš. Ātrākā no dāmām Dace Grosberga šobrīd ieņem septīto vietu.

Komandu ieskaitē līderi vēl joprojām „R&D” (Bērziņš, Grosberga un Daniels Mančinskis), otrie Ave Lat Sargs (Višņakovs, Anatolijs Hramovs, Vitālijs Kovaļenko), trešajā HTsystems (Kirilovs, Kaspars Rožkalns, Uģis Rožkalns).

Sacensību sākums pulksten 19.00, brīvie treniņi jau sākot no pulksten 16.00. Dalību sacensībās var pieteikt jebkurš, kurš vēlas izjust amatieru sacensību garu. Informācija www.openkart.net. Informācija par Swedbank kartodromu www.kartodroms.lv. Debitantiem pieteikums jāsūta uz e-pastu openkart.serials@gmail.com.

Par Openkart

Openkart ir lielākās amatieru īres kartinga sacensības Latvijā, kas notiek kopš 2007.gada. Tā ir demokrātiskākā un pieejamākā autosporta sacensību forma. Sacensībās var piedalīties ikviens, kurš sasniedzis 15 gadu vecumu, nav nepieciešama praktiski nekāda iepriekšēja pieredze. Sacensības notiek ar īres kartiem, ko piedāvā Latvijas un Baltijas kartinga trases un halles. Sacensības rīko biedrība Kartinga attīstības centrs.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *