Mārtiņš Steinerts Eiropas braucēju top 10

Info: Sanita Pelēķe
Foto: Aigars Tīdmanis Go4Speed.lv

Rotax Eiropas kausa 2.posmā, kurš notika Vācijā, STEINERTS RT komandas pārstāvis Mārtiņš Steinerts lietus laika sacensībās no 44 dalībniekiem izcīnīja 8.vietu.

Kvalifikācijā Mārtiņam Steinertam neveicās. Brīdī, kad gados jaunais kartingists izbrauca trasē, sāka līt stiprs lietus. Šajā braucienā Mārtiņš finišu sasniedza tikai 39. Toties trijos starpkvalifikāciju braucienos Mārtiņš Steinerts sakopoja domas, bija labāk pieradis pie braukšanas slapjā trasē. Rezultātā viņš finišēja 5., 8. un 16. vietā. Tas deva iespēju Mārtiņam priekšfinālā startēt no 17 pozīcijas.

Priekšfinālā laikapstākļi nemainījās. Vēl joprojām lija stiprs lietus. Rotax Max Junior klases braucējs Mārtiņš spēja cīnīties ar spēcīgajiem konkuretiem un finišēja kā devītais.

Finālā laiks pasliktinājās vēl vairāk. Lietus lija tik spēcīgi, ka dažbrīd bija grūti saskatīt trasi. Mārtiņš brauca kā divdesmitais. Tad pēkšņi brauciena vidū sāka spīdēt saulīte, kas Mārtiņam deva iespēju labākos laikapstākļos aizcīnīties līdz 8 vietai. Jāpiebilsts, ka Mārtiņam Steinertam fināla braucienā bija ātrākais apļa laiks – par 1 sekundi mazāks kā šīs klases uzvarētājam. Diemžēl dažādu apstākļu dēļ apdzīt atlikušos konkurentus puisim neizdevās. Mārtiņš finiša karogu sasniedza kā astotais.

Aiz Mārtiņs Steinerta kā devītais finišēja Tristians Vidas no Igaunijas, bet 10.vietā ierindojās Mārtiņa Steinerta bīstamais konkurents Reinis Nitišs.

Lielu pārsteigumu un sajūsmas saucienus sagādāja DD2 klases braucējs Mārtiņš Lapiņš. Viņš šajā pašā DD2 klasē Rotax Eiropas kausa 2.posmā finišēja 2.vietā. Jāpiebilst – puisis startēja kā Beļģijas komandas pārstāvis.

Nākamās sacensības, kurās piedalīsies Mārtiņš Steinerts, būs Baltijas kartinga čempionāta 2.posms.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *