Lielais autosports Bauskā jau šonedēļ!

Info: LAF preses dienests
Foto: Zigismunds Zālamans

26. un 27. maijā jau septiņpadsmito reizi Bauskā, „Mūsas” trasē, notiks Eiropas autokrosa čempionāta posms. Šogad Latvijas skatītājus priecēs nepieredzēti kupls dalībnieku skaits – četrās dažādās klasēs uz starta līnijas stāsies 75 dalībnieki.

Eiropas autokrosa čempionāta posms jau kopš mūsu valsts neatkarības atjaunošanas ir nozīmīgākais autosporta notikums Latvijā, un allaž starp sacensību favorītiem bijuši arī Latvijas pārstāvji. Uzvaras „Mūsas” trasē svinējuši tādi atzīti meistari kā Andris Dambis, Gints Bujāns, Uģis Traubergs, Ivo Traubergs un Aldis Zēbergs, kuri bijuši nepārspējami „Divīzija 1″ klasē. Arī šogad A.Zēbergs stāsies uz starta, lai cīnītos par uzvaru, bet kompāniju sacensības favorītu lomā viņam sastādīs cits Latvijas braucējs, FIA NEZ rallijkrosa čempions Jānis Bogdanovičs. „Es teiktu, ka Eiropas autokrosa čempionāta posms, kas jau šajā nedēļas nogalē risināsies Bauskā, ir starptautiski skanošākais autosporta pasākums Latvijā, un tas ievērojami veicina autosporta attīstību pie mums,” atzīst Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) prezidents Dainars Dambergs.

Šajā nedēļas nogalē Bauskā par godalgotām vietām cīnīsies ne mazums Latvijas autosportistu. Visvairāk Latvijas sportisti būs pārstāvēti atraktīvajā „Divīzija 3A” bagiju klasē, kur uz starta stāsies septiņi mūsu valsts sportisti. Mūsu galvenā cerība arī šogad būs Jānis Boks, kurš pērn Bauskā izcīnīja augsto otro vietu. Viņam pievienosies Arūns Matulēns, Guntis Kļaviņš, Anatolijs Abramovs, Armands Hohfelds, Oskars Eglītis un Oskars Justaments. „Divīzija 3″ bagiju jeb tā dēvētajā „lielo” bagiju klasē Latvija būs pārstāvēta ar Alekseju Jalūņinu.

„Vēlos visus uzaicināt uz šiem grandiozajiem autosporta svētkiem,” saka sporta kompleksa „Mūsa” īpašnieks un Latvijas Automobiļu federācijas pārstāvis FIA off-road komisijā Edgars Maišelis. „Latvijas sportistiem ir nepieciešams savu līdzjutēju atbalsts! Pērn Jāņa Boka fantastiskajam rezultātam – otrajai vietai – uzgavilēja vairāki tūkstoši autosporta fanu, un ceram, ka šogad atbalstītāju skaits tribīnēs būs vēl kuplāks un gaviles – vēl skaļākas!”

Eiropas autokrosa čempionāta posms Bauskā, „Mūsas” trasē, notiks 26. un 27. maijā. Sestdien no plkst. 11:00 sportisti aizvadīs brīvos treniņus un kvalifikācijas braucienus, bet plkst. 17:00 jau stāsies uz pirmā kvalifikācijas brauciena startu. Svētdien plkst. 11:00 paredzēta sacensību oficiālā atklāšana, bet no plkst. 11:40 sāksies otrā kvalifikācijas braucienu sērija. Trešā kvalifikācija sāksies plkst. 13:30, bet fināli – plkst. 15:40. Sīkāka informācija par sacensību programmu un biļetēm www.musa.lv .

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *