Pēc pirmās Parex Rallijs Latvija dienas vadībā Vasaraudzis/Spredzis, N4 klasē līderis Neikšāns

Info: Andrejs Sviķis
Foto: Fotoaģentūra “4rati”

Šodien Jūrmalā norisinājās „LMT” Latvijas rallija čempionāta pēdējā posma „Parex Rallijs Latvija” pirmā diena un pēc neoficiālajiem rezultātiem (oficiālie rezultāti tiks apstiprināti Rallija komisijas padomes sēdē tuvākajā laikā), vadībā izvirzījies Ivars Vasaraudzis/Valdis Spredzis (Skandi Auto rallija komanda), par 21 sekundi apsteidzot Somijas ekipāžu Jouni Arolainen/Jouko Puhakka (CLO RACING). Trešais pēc sešiem aizvadītajiem Jūrmalas ātrumposmiem ir Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals (LMT rallija komanda), līdz ar to nodrošinot stabilu pārsvaru sīvajā cīņā par čempiona titulu N4 klasē.

„Parex Rallijs Latvija” pirmajā dienā autosportisti aizvadīja sešus asfalta ātrumposmus ar kopējo garumu 15.66 km. Uz starta estakādes devās 78 ekipāžas no 8 valstīm. Vislielākā intriga valda N4 klasē, kur pirmo trīs vietu ieguvējus pēc aizvadītajiem četriem čempionāta posmiem, katru šķir tikai viens punkts. Kamēr nav noslēdzies „Parex Rallijs Latvija”, N4 klases līderis ir Aivis Egle/Mārtiņš Jerums (RAMI R-evolution Racing), otro vietu ieņem Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals (LMT rallija komanda), bet trešais Jānis Vorobjovs/Reinis Pozņaks (SEB Līzings Rallija komanda).

Šodien nopietnu pieteikumu uz uzvaru „Parex Rallijs Latvija” un čempiona titulu pieteica Andis Neikšāns, pēc pirmās dienas iegūstot lielu pārsvaru pār konkurentiem. Neikšāns nobrauca par 29 sekundēm ātrāk nekā Egle (12. vieta šodien) un par 77 sekundēm ātrāk nekā Vorobjovs (16. vieta šodien) sešu ātrumposmu kopvērtējumā. Vorobjovs pirmos četrus ātrumposmus turējās priekšā Neikšānām, bet piektā ātrumposma sākumā automašīnai salūza pakaļējais reduktors, kas būtiski ietekmēja pēdējo divu ātrumposmu rezultātus.

Ivars Vasaraudzis, kurš jau priekšlaicīgi ir ieguvis Latvijas kausu A+ klasē, arī šodien uzrādīja stabilu sniegumu un izvirzījās vadībā, uzvarot četros no sešiem ātrumposmiem, viņš startē ar Mitsubishi Lancer WRC. Labāku laiku par Vasaraudzi izdevās uzrādīt tikai Raimondam Kisielam (Skandi Auto rallija komanda) ceturtajā un Mārim Neikšānam (LMT rallija komanda) piektajā ātrumposmā.

„Parex Rallijs Latvija” ietvaros norisinās arī Ziemeļeiropas Nāciju (NEZ) kausa izcīņa, kurā piedalās sportisti no 7 valstīm. Latviju pārstāv Ivars Vasaraudzis/Valdis Spredzis, Artis Štrauss/Raimonds Tihonovs, Uldis Briedis/Monvīds Austrums, Dans Leščs/Jānis Vīksna. Ekipāžas saņem punktus saskaņā ar to absolūto rezultātu rallijā pēc sekojošas sistēmas: 1v.- 0 punkti; 2v.- 2 punkti; 3v.- 4 punkti; 4-5p; 5- 6p.;6-7p utt. Valsts ieskaiti nodrošina katras valsts divi labākie rezultāti no pieteikto ekipāžu saraksta, bet vismaz vienam rezultātam ir jābūt sasniegtam ar vienas ass piedziņas automašīnu.

„Parex Rallijs Latvija”, kurš jau trīs gadus ir atzīts par Latvijas labāko ralliju, šodien Jūrmalā sākās ar auto parādi, jaunā Volkswagen Scirocco parādīšanos plašākai publikai un citiem aizraujošiem pasākumiem rallija cienītājiem. Izšķirošās rallija sacensības rīt, 5. oktobrī, turpināsies ar startu plkst. 10:45 Madonas centrā, kam sekos seši grants ceļu ātrumposmi Madonas un Cēsu rajonā. Rallijs noslēgsies ar uzvarētāju apbalvošanu plkst. 17:30 Madonas centrā. Sīkāku informāciju par „Parex Rallijs Latvija” meklējiet interneta vietnē www.rally.lv un www.autorally.lv.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *