Tieto Racing Team ekipāža sezonu uzsāk ar sudrabu!

Info:Didzis Eiduks

Noslēdzies pirmais Latvijas Rallija Čempionāta posms „Winterrally Utena 2009″, kas norisinājās Janvāra pēdējā dienā, Lietuvas pilsētas Utenas apkaimes ceļos. Tieto Racing Team šajā rallijā pārstāvēja ekipāža Egle/Jerums, kura pateicoties Tieto atbalstam šo sezonu ir uzsākusi veiksmīgi, izcīnot „Winterrally Utena 2009″ 2.vietu N4 grupā un 3.vietu absolūti.

No sportiskā viedokļa sacīksti varētu sadalīt divās daļas. Jau no rallija pirmajiem metriem Tieto Racing Team ekipāža Egle/Jerums uzņēma augstu tempu, ar pretenzijām uz uzvaru N4 grupā. Sākumā galvenā cīņa mūsu ekipāžai norisinājās ar divām spēcīgākajām lietuviešu N4 ekipāžām. Kad puse no rallija ātrumposmiem bija paveikta, Egle/Jerums atradās otrajā vietā grupā, atpaliekot tikai 9 sekundes no lietuviešu ekipāžas Švedas/Sakalauskas un apsteidzot par 1,3 sekundēm citu lietuviešu ekipāžu – Jocius/Torrau. Ceturtajā vietā, atpaliekot vēl par 8 sekundēm, stabili turējās vēlākie šī rallija uzvarētāji N4 grupā – Neikšāns/Dzirkals. Rallija otrajā daļā situācija kardināli mainījās. 8.ātrumposma vidū vienā un tai pašā vietā avarēja abas lietuviešu ekipāžas. Diemžēl, šī avārija patraucēja arī Eglem/Jerumam, kuriem nācās apstāties, lai pārliecinātos, vai avarējušajām ekipāžām nav nepieciešama palīdzība. Līdz ar to, grupas vadībā negaidīti izvirzījās Neikšāns/Dzirkals, kuri iegūto pārsvaru noturēja līdz rallija finišam, par 3 sekundēm apsteidzot Tieto Racing Team ekipāžu.

Aivis Egle pēc rallija: „Pie lietuviešiem patika ļoti, gan organizatoriskā, gan arī sportiskā puse bija augstā līmenī. Uzskatu, ka veiksmīga bija organizatoru iecere veidot šādu kompaktu ralliju – vienas dienas rallijs ar maziem pārbraucieniem, lai sportisti varētu samazināt izmaksas. Mazliet esmu sarūgtināts par astotā ātrumposma notikumiem, kas liedza mums izcīnīt uzvaru. Tomēr uzskatu, ka sezonu esam iesākuši ļoti labi.”

Nākamais Tieto Racing Team ekipāžas starts būs rallijs „SARMA 2009″, kas norisināsies 14. un 15. februārī Gulbenes rajona ceļos.

Komandu atbalsta: Tieto, Prospeed un citi

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *