RECTOR RACING Latgalē startē pārliecinoši

Info: Mārcis Kalniņš
Foto: Fotoaģentūra “4rati”

RECTOR RACING komanda ar ekipāžu O.Laivenieks, A.Innuss aizvadīja līdz šim karstāko un tehniski grūtāko ralliju, Latvijas Čempionātā, posmu Latgalē. Neskatoties uz to, sportisti startēja pārliecinoši un sasniedza mērķi ar uzviju – finišs un progress ar katru ātruma posmu.

Ekipāža, jau pēc pirmās dienas aizvadītajiem trīs ātrumposmiem Daugavpils pilsētā un tās apvidū, uzrādīja labus rezultātus, katrā ātrumposmā pakāpjoties par vairākām pozīcijām uz augšu rallija rezultātu tabulā. Kopvērtējumā, pēc pirmās dienas, no 56 startējošām ekipāžām, Laivenieks ar Innusu ierindojās 45.vietā. Otrā diena rallijam norisinājās Rēzeknes pilsētā un tās apvidū. Diena vēl lielākā karstumā, tomēr ekipāža pārliecinoši nobrauca atlikušos piecus ātrumposmus, kopvērtējumā ierindojoties 29.vietā. Ar labu rezultātu, RECTOR RACING komanda finišēja savā ieskaites klasē (2WD) – 8.vieta no 18 startējušām ekipāžām.

Pēc rallija, stāsta Oskars Laivenieks:
„Man patika šis rallijs! Neskatoties, ka rallijs bija grūts ne tikai karstuma dēļ, bet arī trase bija ļoti sarežģīta un viltīga. Katrā dopā bija posmi, kas vijās cauri mežam pa šauru, mīkstu segumu bija smagi tehnikai, turpretim katrā dopā bija arī posmi uz platiem grants ceļiem ar cietu segumu, kas savukārt ļoti viltīgi aicināja uz tempa palielināšanu, kur kļūdīties ir nepieļaujams. Man šajā rallijā izdevās atrast savu ritmu, kas iekšēji deva pārliecību… Ļoti patika 6.ātrumposms. Pēc šī ātrumposma, es Sašam teicu: „Man patika! Izdevās!” Šajā rallijā piedzīvoju pirmo lēcienu tramplīnā, kad atraujas visi riteņi no zemes un mašīna lido pa gaisu – SUPERĪGA SAJŪTA! Jau pierakstot trasi un pēc tam, braucot sacensībās, ļoti daudz atcerējos un mēģināju izpildīt to, ko mācījos testos pirms šī rallija kopā ar U.Gauju. Spilgts, karsts un aizraujošs rallijs, tādas atmiņas man būs par šo „Latgales pārbaudījumu” – ralliju „Latgale 2010″!”

Neskatoties uz karstumu – komentārs ar “vēsu galvu” arī no Aleksandra Innusa:
„Ir gandarījums par šī rallija Finišu! Tiešām sarežģīts, kurš prasīja visu prasmi gan no pilota gan manis. Nav iespējams salīdzināt Latgales ceļus ar jebkuru no Latvijā brauktiem ātrumposmiem. Šoreiz visi sportisti bija vienlīdzīgi, jo ceļi nezināmi no “iepriekšējās dzīves”. Līkumu kaskādes ar slīpi “metošiem” tramplīniem, bez attālumiem – vienreizēja trase. Ir redzams progress Oskara braukšanas tehnikā, gan stenogrammas pierakstā. Saprotams, ka darba mums vēl ir daudz, jo Cilvēkam vienmēr ir iespēja pilnveidoties 😉 Nevaru teikt, ka būtu apmierināts ar savu darbu šajā rallijā, pieļāvu kļūdas lasot. Saprotu, ka izmaiņām stenogrammā pēc treniņu sesijas bija jāpievērš ļoti rūpīga analīze, jo iepriekšējo ralliju pieredze “nenostrādāja”! Ātrums ir audzis, līdz ar to arī sadarbība trasē mainās – tāda atziņa man ir pēc šī rallija. Mūsu ekipāžai vēl ir jāpieslīpējas un cītīgi jāstrādā! Apkopojot domas – programma minimums ir paveikta ar uzviju!”

Komanda saka lielu paldies saviem sponsoriem, mehāniķiem, „informācijas nesējiem” un ģimenēm par atbalstu. Jau pavisam drīz RECTOR RACING komanda startēs pilota Oskara Laivenieka dzimtajā pusē, Liepājas apvidū, rallijā „Kurzeme 2010″!

Ar RECTOR RACING komandu kopā: SIA NORMA-S, SIA LAKALME, SUNOR, SKF, NADS, BOWLERO, RIMOR LATVIJA, RED BULL LATVIA

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *