Valtam Zvaigznem Kurzemē 2011 pozitīvas emocijas un pirmā vieta OPEN 4WD klasē

Info: Dace Janova, www.4rati.lv
Foto: Artūrs Enkurs

Pagājušās nedēļas nogalē Liepājas pusē norisinājās rallijs „Kurzeme 2011”, kas šoreiz bija pārsteigumiem bagāts ne tikai skatītājiem, bet arī pašiem braucējiem.

Tradicionālais Vecpils ātrumposms naktī, sarežģīti pilsētas ātrumposmi Liepājas ostā, metoši tramplīni un pavisam jauni, līdz šim nebraukti dopi – tas viss 25.un 26.augustā sacensību dalībniekiem bija jāpiedzīvo un jāizbauda.

Valts Zvaigzne ar stūrmani Mārtiņu Ozoliņu šoreiz startēja rallija A+ klasē un vienlaikus tā ietvaros notiekošā Latvijas rallijsprinta čempionāta OPEN 4WD klasē, kur ieguva visaugstāko novērtējumu.

Valts atzīst, ka, gaidot nakts ātrumposma startu, valdījis neliels satraukums, jo līdz šim sacensību režīmā tumsā braukt nebija nācies. Tomēr izrādījās, ka tieši nakts posms sportistiem sagādāja visvairāk pozitīvu emociju, kādu šajā rallijā Valtam un Mārtiņam netrūka.

Rallija izskaņā, šķērsojot finiša estakādi, Zvaigznes/Ozoliņa ekipāžai tika nodoti sveicieni no skatītājiem Vecpils tramplīnā. Izrādās, ka pēdējā brīdī sadzirdot stūrmani, kurš brīdināja par tuvojošos tramplīnu, bremzēt vairs nebija laika – par laimi, lēciens beidzās tikai ar vieglu izbīli un mazliet uzlocītu auto priekšu.

Arī citos ātrumposmos sportistiem nebija garlaicīgi – te gadījās gan neliels izbrauciens pa grāvi atpakaļgaitā no labā atpakaļejoša līkuma skatītāju ovāciju pavadībā, gan piezemēšanās pļavā starp krūmiem, pārāk ātri ienākot asā kreisajā līkumā.

Otrajā rallija dienā ekipāžai sākās spraiga cīņa ar Rolanda Mēneša ekipāžu, no kuras pirms pēdējā pilsētas ātrumposma viņus šķīra vien 0,96 sekundes. Bet, tā kā viens no slāpētājiem pilsētas ātrumposmā ar Zvaigznes automašīnas palīdzību bija spiests mainīt savu atrašanās vietu, Mēnesis kopvērtējumā izrādījās par 2,9 sekundēm ātrāks.

„Ātri un interesanti ātrumposmi, no kuriem vislabākie, šķiet, bija Vecpils naktī un pirmais otrās dienas dops”, gandarīts par ralliju ir Zvaigzne. Arī sadarbība ar jauno stūrmani Mārtiņu Ozoliņu, ar kuru kopā šī ir tikai otrā sacensība, ir izveidojusies veiksmīga.

Pirms nākošā, Latvijas rallija sezonu noslēdzošā sacensību posma „Latvija 2011” septembra beigās, sportisti vēl plāno startēt rallijā Lietuvā.

Šīs nedēļas beigās Valts Zvaigzne piedalīsies gan autosporta šovā 1000km GrandPrixRiga 2011 Biķernieku sporta kompleksā, gan startēs O!kartes Autosporta Akadēmijas atlases otrajā kārtā Bauskā, „Mūsas” trasē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *