Vorobjovs/Zicāns izcīna Baltijas ziemas rallija kausu

Info:Mārtiņš Jankovskis
Foto: Dace Janova (Fotoaģentūra “4rati”)

Ziemas rallija sezona beigusies „Vorobjovs Racing” ekipāžai Jānim Vorobjovam/Guntaram Zicānam, kura Igaunijā notikušajā ”Võrumaa talveralli” izcīnīja otro vietu.

Pēc Sarmas rallija, kurā ekipāža izstājās dzinēja defekta dēļ, tika nomainīts automašīnas dzinējs. Pirms Igaunijas posma tika aizvadīti testi, lai iebrauktu jauno motoru. Igaunijas rallijs ekipāžai iesākās labi – pēc pirmās dienas trīs nakts posmiem Vorobjovs/Zicāns bija līderi. Arī otrajā dienā līdz pat pēdējam posmam latvieši bija ātrākie šajā rallijā, taču viena kļūda pēdējā posmā un finišā otrā vieta.

„Pirmajā dienā viss bija kārtībā – braucām savā tempā, par ko arī liecināja rezultāti. Arī otrās dienas pirmajā aplī viss bija labi, jo pārsvaru pār Raineru Ausu mēs saglabājām, taču otrajā aplī sākās problēmas. Uz šo ralliju bija uzlikts pilnīgi jauns aizmugurējais reduktors, taču rallija beigās ar to sākās problēmas un būtībā šis „bloķis” ir norakstāms. Protams, tas nav īsti normāli – mēģināsim skaidrot iemeslus. Tomēr pirmās vietas zaudēšanu uz šo negribam norakstīt, jo izšķirošā bija sagriešanās pēdējā ātrumposma beigās. Apskatoties onboard video, var secināt, ka tajā vietā zaudējām kādas sešas sekundes, kas arī izšķīra pirmās vietas likteni. Protams, ir ļoti sāpīgi, jo atradāmies rallija vadībā no pirmā kilometra, taču, neko darīt – tāds ir rallijs,” Igaunijas rallija notikumus atceras Guntars Zicāns.

Pēc izcīnītās otrās vietas ekipāža savā īpašumā ieguva Baltijas ziemas rallija kausu. „Beidzoties ziemas sezonai, izcīnījām pirmo vietu Baltijas ziemas rallija kausa ieskaitē. Kopumā četros ziemas rallijos izdevās izcīnīt divas uzvaras un vienu otro vietu, kas ir labs rezultāts, jo pagājušajā ziemā mums gāja daudz sliktāk.”

„Tagad mūsu ekipāžai būs pauze, taču Jānis turpinās darbu ar saviem audzēkņiem – brauks uz Krieviju, vadīs viņiem treniņus un sacensības.”

”Võrumaa talveralli” rallija rezultāti

1.

R.Aus

Mitsubishi Lancer Evo IX

14:39.8

2.

J.Vorobjovs

Mitsubishi Lancer Evo X

+3.6

3.

S.Plangi

Subaru Impreza

+25.2

4.

R.Murakas

Mitsubishi Lancer Evo X

+45.6

5.

T.Korge

Mitsubishi Lancer Evo IX

+1:26.1

”Vorobjovs Racing” ekipāžu atbalsta BTV, Vorobjovs Racing, Vidzemes Betons, Rallija Klubs un AXIO Capital.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *