“Zelta raķete” ieguvusi savu ekipāžu – noskaidroti No Budget Racing uzvarētāji

Sporta kompleksā 333 1.maijā gāja patiešām karsti – gan tāpēc, ka daba bija palutinājusi ar gandrīz jau vasarīgi siltu dienu, gan tāpēc, ka šeit norisinājās projekta “No Budget Racing” fināla sacensības.

Pēc divām atlases kārtām finālam izvirzītās desmit jaunās ekipāžas visas dienas garumā mērojās spēkiem dažādos ar autosportu saistītos pārbaudījumos, lai noskaidrotu, kuri saņems galveno balvu – BMW automašīnu (nu jau zināmu kā “Zelta raķete”) un pilnībā apmaksātu dalību šī gada “Latvijas kausa izcīņas minirallijā” sezonā.

Stāsta Kristaps Skuja: “Diena bija ļoti interesanta. Tās sākumā jauniešiem bija neliela apmācība par to, kas ir rallijs, minirallijs, kas ir līkumu gradācijas, stenogramma, laika kontrole, karnete, leģenda, laika aprēķināšana starp ātrumposmiem. Ar savām zināšanām dalījās rallija pilots Emīls Blūms, stūrmanis Māris Kulšs un rallija “Cēsis” organizators Māris Millers.

Pēc tam bija aizraujoši vērot, kā jaunās ekipāžas sacentās riepu maiņā. Te labi varēja redzēt, kuri no viņiem jau sadarbojas kā komanda –  bija tādi, kas jau uzreiz bija saplānojuši, kādā secībā un kas ko dara.

Nākamais pārbaudījums bija divi braucieni kartingu sacensībās, pirmajā braucienā laiki netika ņemti, bet jaunieši paši to nezināja. No malas varēja redzēt, cik ļoti braucēji vēlas tikt pie iespējas saņemt galveno balvu, vairākas reizes mēģinot apdzīt viens otru. Ātrākais no viņiem taisnēs pat pieliecās, lai mazinātu gaisa pretestību, pirms līkumiem centās vēlāk bremzēt, lai būtu ātrāks par saviem konkurentiem.”

Tālāk seši ātrākie devās trasē ar “Zelta raķeti”, kur pirmajā aplī Emīls Blūms ierādīja trajektorijas un sniedza padomus, otrajā aplī jau varēja braukt drošāk un trešajā aplī bija jāuzstāda pēc iespējas labākais laiks. “Jaunieši bija ātri, par vairākiem bija pārsteigums, ka ar kartingu braukt viņiem sanāca ātrāk, nekā ar automašīnu un arī otrādi. Pirmās vietas ieguvējs jau otrajā aplī parādīja absolūti labāko laiku un trešais aplis bija, lai to vēl pārsniegtu, ” atzīst Kristaps Skuja.

Dalībnieki saņēma arī vairākas papildus balvas. Pirmais trijnieks saņēma simpātiju balvas no IC24, Eurowag un Biovide. Pirmās vietas ieguvējiem pienācās arī papildus balva no Milwaukee un SIA Gitana.

Savukārt Kārlis Nebars bija sarūpējis iespēju otrās un trešās vietas ieguvējiem nobraukt autosprinta posmu Smiltenē ar divām BMW automašīnām.

Tā kā Millers Motorsport rīko Latvijas kausa autosprintā 3.un 5.posmu Bauskas trasē Mūsa Raceland, dalībnieki saņēma balvas arī no viņiem.

Māris Millers: “Vēlamies dot nelielu atspērienu tiem  jauniešiem, kas netika pie pirmās vietas. Varbūt viņiem šajā projektā rodas iespējas un kāda palīdzība no draugiem un viņi var “nogaršot” pirmo soli pirms minirallija – autosprinta sacensības.”

Uzvarētāja godu un galveno balvu, dalību minirallija sacensībās visā 2024.gada sezonā un, protams, arī automašīnu, ar ko startēt, ieguva Ričards Gothardsons un Ralfs Runcis. Uz pjedestāla nākamā pakāpiena stājās Agra Blodziņa un Jurģa Prokofjeva ekipāža, un trešo vietu izcīnīja Inguss Vilemsons ar stūrmani Tomu Vilemsonu.

Savās emocijās dalās projekta uzvarētāji.  Ričards Gothardsons: “Redzēju TikTok video, ka ir izsludināts konkurss un sapratām, ka tas nav tikai ka laimes rats, te arī pašiem būs kas jādara. Pierunāju Ralfu, nolēmām piedalīties, uzfilmējām video un tikām uzaicināti uz nākamo atlases kārtu.”

Jaunās ekipāžas pilots atzīst, ka visizaicinošākais projekta posms viņam bija intervija ar žūriju, toties stūrmanim Ralfam šķiet, ka grūtākais bija fināla sacensībās nomierināt pilotu un mazināt viņa stresu. Tāpat nebijis vienkārši arī pieņemt lēmumu, kurš no abiem sēdīsies pie stūres, bet nu ir skaidrs, ka izdarītā izvēle bijusi pareiza.

“Sajūtas uzvarot ir neticamas”, atzīst Ričards. “Uzvara ir jau iespēja vien piedalīties šodienas sacensībās, iespēja izbraukt gan ar kartingiem, gan BMW.”  Ekipāža ir pateicīga organizatoriem un visiem atbalstītājiem par doto iespēju un motivāciju un sola parādīt savu labāko sniegumu minirallija trasēs. Sarunas noslēgumā puiši piebilst: ”Mēs nedomājam atstāt automašīnu sev pavisam, to, kas mums tajā šogad pietrūks, centīsimies pielikt klāt un nākamgad nodot “Zelta raķeti” tālāk nākamajiem jaunajiem censoņiem.”

No Budget Racing saka paldies projekta atbalstītājiem:

Džeka Riepas, Inovahouse, Ledakcijas, Goldingen Auto, Jekabsons Garage, Dekors RD, ERST Finance, Eurowag, Stikelyz, Hrc dyno,  SIA Emi St, Blast, 333 trase, Avota ūdens “Svētavots”, Milwaukee, Gitana, Biovide, 4rati.lv, Emīls Blūms, Kārlis Nebars, Māris Millers.

Informāciju sagatavoja Dace Janova, www.4rati.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *