RBR.LV ‘Challenge Cup’ pirmajā posmā startējuši 86 braucēji

Aizvadīts pirmais posms “Challenge Cup” kausa izcīņā, kurā visi dalībnieki sacentās “Rally4” klases automašīnās. Šis jaunais rallija formāts jau no pirmā posma pierādīja, ka konkurence būs sīva un, neatkarīgi no tā, cik labs braucējs tu esi, vienmēr būs kāds, ar ko sacensties. Kopumā startēja 86 braucēji, kuri bija gatavi pierādīt sevi trasē un uzsākt cīņu par vērtīgajiem kopvērtējuma punktiem, vēsta stāsta RBR.LV “Challenge Cup” organizators Raivo Dabiņš.

Cīņas trasē bija intensīvas – astoņi  braucēji “Power Stage” ātrumposmā iekļāvās tikai četrās sekundēs, savukārt citā ātrumposmā, kas bija aptuveni 7 km garš, vairāk nekā 20 dalībnieki spēja iekļauties septiņās sekundēs. Tas parādīja, cik nozīmīga ir pat vissīkākā kļūda, kas uzreiz var ietekmēt sacensību rezultātu. Sagatavošanās, precizitāte un stabilitāte bija izšķirošie faktori šajā posmā, un nākamie posmi solās būt vēl saspringtāki!

Šajā posmā pārliecinošu uzvaru izcīnīja igauņu braucējs Gevins Pēts (Gevin Peet), kurš jau no pirmajiem metriem uzrādīja ātrāko tempu, uzvarot septiņos no astoņiem ātrumposmiem un beigās apsteidzot tuvāko sekotāju par 42 sekundēm. Vienīgais ātrumposms, kurā viņam neizdevās uzvarēt, bija “Power Stage”, kur tiesneši fiksēja pārkāpumu par trases “nogriešanu”, kā rezultātā Pētam tika piespriests piecu sekunžu sods. Pēts ir arī šī gada RBR.LV LRČ2 klases čempions, tāpēc noteikti varam sagaidīt tikpat stabilu un ātru sniegumu arī nākamajos posmos.

Otro vietu izcīnīja Reinis Freijs, kurš mūsu pasākumos ir parādījies salīdzinoši nesen, uzsākot dalību lielajā sezonā tikai no tās vidus. Tas mūs īpaši priecē, redzot tik pārliecinošu sniegumu no viņa puses šajā kausa izcīņas pirmajā posmā. Ar nepacietību gaidām, ko šis talantīgais braucējs parādīs turpmākajos posmos.

Trešo vietu izcīnīja Toms Roberts, kurš finišā atpalika no Reiņa tikai par nepilnām piecām sekundēm. Ja nebūtu saņēmis tiesneša piespriesto sodu vienā no ātrumposmiem par trases īsināšanu, iespējams, Tomam būtu izdevies apsteigt Reini. Tomam gan ir uzvara “Power Stage” ātrumposmā, kas viņam nodrošināja papildus trīs punktus pie kopvērtējuma rezultāta.

Ceturtā vieta un tikai divas sekundes aiz goda pjedestāla – Atis Gromovs, kurš ir arī šī gada RBR.LV LRČ4 čempions. Atis pēc pirmās rallija dienas, kur bija tikai grants ātrumposmi, atradās otrajā vietā, taču izskatās, ka asfalta segums otrajā dienā nebija tik veiksmīgs, kā pats cerēja, un rezultātā viņš noslēdza sacīkstes ceturtajā vietā. Nākamais posms būs ar RWD klases automašīnām. Vai Atim izdosies pierādīt, ka viņš ir šīs klases īstais boss? To redzēsim nākamajā posmā!

Piektā vieta – Matīss Pucens. Līdz pat pēdējam ātrumposmam Matīss atradās trešajā vietā kopvērtējumā, atpaliekot no Reiņa tikai par aptuveni 1,2 sekundēm. Vēl pēdējā ātrumposma pēdējā starplaika punktā Matīss bija priekšā Reinim tik daudz, ka izskatījās, ka viņam ir nodrošināta otrā vieta, tomēr ātrumposma beigās Matīss pieļāva kļūdu, kas viņam maksāja aptuveni 30 sekundes, tādējādi atņemot vietu uz goda pjedestāla.

1. posma rezultāti:

Tas īsumā par šī posma “Top 5”. Bet tas ir tikai sākums – nākamais posms jau pavisam drīz. Sākam 7. novembrī ar RWD klases auto un sagaidām, ka tas tomēr varētu būt vislielākais izaicinājums lielākai daļai dalībnieku. Mūs gaida vairāk sagriešanās, daudz vairāk sānslīžu un neizmērojami vairāk emociju! Tieši tas padara šo pasākumu par īsto Izaicinājuma kausu. Tiekamies jau pavisam drīz un sekojam līdzi jaunākai informācijai mūsu majaslapā www.rbr.lv sadaļā “Challenge Cup”.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *