Noivils līderis Centrāleiropas rallijā, Mikelsens piedzīvo avāriju

Foto: Dirtfish.com

Pēc aizvadītajiem piektdienas ātrumposmiem Centrāleiropas rallijā vadībā atrodas “Hyundai” komandas pilots Tjerī Noivils, kuram šonedēļ ir labas izredzes nodrošināt pirmo WRC titulu karjerā. Tikmēr avāriju piedzīvoja viņa komandas biedrs Andreass Mikelsens.

Rallijs iesākās jau vakar, kad tika veikti pirmie divi dopi. Pēc tiem ar pavisam nelielu pārsvaru pār sekotājiem par līderi bija kļuvis Sebastjēns Ožjē. Šodien dalībniekiem sarežģītos, mainīgos apstākļos bija jāaizvada seši asfalta ātrumposmi.

Piektdienas sākumā ar uzvaru SS3 “Toyota” pārstāvis Ožjē pārsvaru mazliet palielināja, bet ne uz ilgu laiku. SS4 ātrākais rezultāts padevās Elfinam Evansam, bet SS5 uzvarēja Ots Tanaks, kamēr par līderi rallijā kļuva Noivils. SS6 uzvarēja Takamoto Katsuta, bet, dodoties uz servisa parku, Noivils bija 3.3 sekundes priekšā Ožjē un 6.3 sekundes priekšā Tanakam.

Pēcpusdienā notika vēl divi ātrumposmi, kuros labākos laikus uzrādīja Noivils un Ožjē. Dienas izskaņā viņu starpā 6.4 sekundes, bet tikai 1.4 sekundes tālāk seko Tanaks, kamēr ceturto vietu ieņem Evanss.

Piektajā ātrumposmā avarēja un izstājās “Hyundai” pilots Mikelsens. Līkumā mašīna nenoturējās uz ceļa un uztriecās žoga stabiem, kā rezultātā tika būtiski bojāta. Norvēģis pirms tam ieņēma sesto vietu sacensību kopvērtējumā.

WRC2 klasē lielu pārsvaru pār sekotājiem jau iekrājis līderis Nikolajs Grjazins. Otrajā vietā esošais Filips Marešs atpaliek 45 sekundes, bet trešais ir Mikolajs Marčiks, jau vairāk kā minūti aiz līdera. RC2 klasē Olivers Solbergs ir 3.1 sekundi aiz Grjazina. Šajā posmā pašreizējais kopvērtējuma līderis Solbergs par WRC2 punktiem necīnās.

Tikmēr Johans Rosels, kurš piedzīvoja incidentu ceturtdienas otrajā ātrumposmā, salauza riteni un zaudēja ap pusminūti, šodien turpināja zaudēt laiku un pašlaik atrodas piektajā vietā, jau 1 minūti un 36 sekundes aiz Grjazina. Lai saglabātu izredzes uz čempiona titulu, viņam šajā rallijā ir jāuzvar WRC2 ieskaitē.

Sestdien sacensībās jāveic seši ātrumposmi, bet svētdien vēl četri.

Centrāleiropas rallija rezultāti pēc SS8:

Visi rezultāti >>

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *