Sordo nākamgad varētu kļūt par vienu no ‘Hyundai’ WRC komandas vadītājiem

Foto: Vladislav Maschl

Sirils Abitebūls nākamgad vairs nebūs rallija komandas “Hyundai Motorsport” vadītājs uz pilnu slodzi, bet vienības menedžmentā darbu gatavojas uzsākt līdzšinējais pilots Danijs Sordo, kurš jau bijis uz pārrunām Seulā.

Šobrīd “Hyundai” cīnās par WRC titulu gan pilotu, gan ražotāju ieskaitēs, taču aizkulisēs briest pārmaiņas komandas vadībā. Kā vēsta portāls “Dirtfish.com”, Sordo nekļūs par jauno komandas vadītāju, taču būs viens no menedžmenta, strādājot “Hyundai Motorsport” prezidenta Abitebūla tiešā pakļautībā.

Abitebūls gatavojas palikt WRC programmā vien uz daļēju slodzi, lai pamatā strādātu pie “Hyundai” paspārnē esošā zīmola “Genesis” gaitām izturības sacīkšu pasaules čempionātā (WEC).

“Es neesmu īstais cilvēks, ar ko par šiem jautājumiem runāt,” izvairīgi par izmaiņām WRC komandas vadībā runā Sordo. “Domāju, ka tas jāprasa Sirilam. Saprotams, ka viņš nevar darīt visu, vadīt abus projektus vienlaikus. Tagad viņam ir iekrāta pieredze rallijā, bet viņš ir dzimis autošosejas trasē, viņš mīl autošoseju. Ja es kaut ko darīšu, tad kopā ar visu komandu, nevis viens atsevišķi, jo es šādi nespētu vadīt komandu. Varu savest cilvēkus kopā, motivēt tos strādāt vienā virzienā. Redzēsim. Iepriekš neesmu neko tādu darījis, man tam nav pieredzes.”

Lai gan ir skaidrs, ka Sordo karjera kā braucējam pasaules čempionātā ir noslēguma fāzē, viņš atzīst, ka pēdējo posmu pie “Rally1” auto stūres vēl nav aizvadījis. Tas varētu notikt nākamgad, iespējams, Portugāles rallijā.

“Jau daudzus gadus mēs runājam par to, kad es beigšu startēt,” saka Sordo. “Ja es apstājos, tad gribu to darīt noteiktā sacīkstē, paziņojot, ka tā ir pēdējā. Protams, tas ir grūts lēmums, kad saki, ka jābeidz braukt, jo esmu to darījis visu dzīvi. Un vienmēr gribas vairāk. Turklāt pēdējos rallijos, kuros piedalījos, esmu guvis labus rezultātus. Bet pienāks punkts, kurā ir jāapstājas.”

41 gadu vecais Sordo pasaules rallija čempionātā aizvadījis 192 posmus, izcīnījis trīs uzvaras un 58 reizes kāpis uz pjedestāla.

Izmantotie resursi:
www.dirtfish.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *