Daudz neskaidrību ap ‘M-Sport Ford’ nākamā gada WRC pilotu sastāvu

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

“M-Sport Ford” komandas sastāvs uz nākamo WRC sezonu šobrīd ir miglā tīts, bet neoficiāli zināms, ka uz divām pilotu vietām ir vismaz pieci pretendenti, ieskaitot latviešu autosportistu Mārtiņu Sesku.

Komandas līdera Adriena Furmo sakarā klīst runas, ka sportists karjeru turpinās “Hyundai” komandas rindās, kur nākamgad pilotēs trešo mašīnu visos pasaules čempionāta posmos. Ja ne šis scenārijs, francūzis visai noteikti turpinās pārstāvēt “M-Sport Ford” krāsas.

“Šobrīd nekas vēl nav zināms, ne ar vienu nav parakstīti nekādi līgumi,” saka “M-Sport Ford” komandas vadītājs Ričards Milleners. “Nākamajam gadam gribam spēcīgāko iespējamo komandu, ko varam dabūt divām mašīnām. Tas ir mērķis un uz to turpinām spiest.”

Otrs komandas braucējs šosezon ir Greguārs Munsters, taču viņa rezultāti nav īpaši augsti. Toties Munsters var lepoties ar finansiālu atbalstu, kas ir gana būtisks arguments “M-Sport Ford” gadījumā.

“Pašlaik viņam jākoncentrējas uz katru atsevišķo ralliju,” uzsver komandas vadītājs. “Viņam nevajadzētu domāt par to, kā nodrošināties, lai varētu dabūt vietu uz nākamo gadu. Jābūt tā, ka viņš katrā no posmiem vienkārši izdara visu tik labi, cik var. Tad, gada beigās, skatīsimies, kas būs sanācis.”

Mārtiņš Sesks, šogad aizvadījis pirmos trīs posmus “Rally1” kategorijā, nesen kādā intervijā atzina, ka šobrīd skaidrības par nākotni nav. Zināms, ka viņa kandidatūru aizvien apsver “M-Sport Ford”, taču ir pāragri spriest, cik lielas izredzes sportistam ir atgriezties uz starta WRC posmos nākamgad.

“Kā Mārtiņš pats teica, viņš nezina, kas būs tālāk, un arī es nezinu, kas būs tālāk,” atzīst Milleners. “Ir daudz nezināmā, bet labi, ka devām viņam šo iespēju. Tagad jāskatās, kas notiks dažu nākamo nedēļu laikā.”

Tāpat tiek ziņots, ka pretendentu vidū uz vietu komandā ir Olivers Solbergs un Johans Rosels, kuri šobrīd cīnās par pasaules rallija čempiontitulu WRC2 ieskaitē.

Izmantotie resursi:
www.motorsport.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *