Lēbs izcīna pirmo uzvaru ātrumposmā ar jauno ‘Dacia Sandrider’

Foto: Motorsport.com

Sebastjēns Lēbs bija ātrākais pasaules rallijreida čempionāta sezonas noslēguma sacensību “Rallye du Maroc” trešajā ātrumposmā, kas ir viņa pirmā uzvara ar “Dacia Sandrider” automašīnu. Tikmēr rallija kopvērtējumā vadībā turpina atrasties Lēba komandas biedrs Nasers Al-Atija.

325 km garajā trešajā Marokas rallija posmā Lēbs aizvadīja spraigu dueli ar Gilomu de Meviusu, finišā pārspējot “X-Raid Mini” komandas pilota ekipāžu tikai par 19 sekundēm. Vēl pusceļā deviņkārtējais WRC čempions zaudēja 36 sekundes, taču izrādījās ātrāks posma otrajā daļā.

Trešo ātrāko laiku sasniedza “Ford” pilots Karloss Sainss, kurš izlaida otro posmu tehniskas aizķeršanās dēļ. Otrā posma uzvarētājs Lukass Moraess šajā reizē pazaudēja vairāk par 45 minūtēm.

Al-Atija dienu pabeidza ceturtais un saglabā vadību kopvērtējumā, kā arī arvien vairāk tuvojas 2024. gada pasaules čempiona titulam. Viņa galvenais sāncensis sezonas kopvērtējumā Jazīds Al-Radži no “Overdrive Toyota” vienības turpina zaudēt laiku un trešajā posmā palika vien devītais, bet pēc aizvadītiem trim posmiem ieņem piekto vietu.

Al-Atijas tuvākais sekotājs Marokas rallija kopvērtējumā De Meviuss šobrīd zaudē 4 minūtes un 45 sekundes, bet Lēbs pēc šīs uzvaras pacēlies uz trešo vietu un atpaliek desmit ar pusi minūtes. Līdz finišam vēl divas sacensību dienas.

Marokas rallija rezultāti pēc 3. posma:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *