Latviju FIA Motoru sporta spēlēs Valensijā pārstāvēs seši spēcīgi sportisti

Foto: publicitātes

Jau pēc trīs nedēļām Valensijā, Spānijā, norisināsies Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) organizētās Motoru sporta spēles. Latvijas komandu vērienīgajās sacensībās šogad pārstāvēs seši sportisti, kas no 23. līdz 27. oktobrim cīnīsies par medaļām piecās dažādās disciplīnās. Jāatzīmē, ka komandas sastāvā arī šoreiz būs Kristaps Blušs, kurš iepriekšējā FIA Motoru sporta spēļu izlaidumā Francijā izcīnīja zelta medaļu drifta disciplīnā.

Fia Msg Latvijas Komanda 2

Šis FIA Motoru sporta spēlēm būs jau trešais izlaidums un ar katru reizi pasākums kļūst arvien lielāks un iespaidīgāks. Ja 2019. gadā uz starta izgāja 166 atlēti no 49 valstīm, tad 2022. gadā tie jau bija 463 sportisti no 72 valstīm. Ņemot vērā, ka uz šo gadu disciplīnu skaits ir palielinājies līdz 28 kategorijām, tad paredzams, ka Spānijā uz starta izies vairāk nekā 500 sportisti no 85 valstīm. Atgādināsim, ka 2022. gadā Latvija 72 valstu konkurencē izcīnīja augsto 6. vietu.

Latvijas komandu šogad pārstāvēs seši sportisti, starp kuriem ir ne vien iepriekš minētais Kristaps Blušs, bet arī autokrosa piloti Roberts Rumbenieks un Emīls Mirošņiks, auto slaloma pārstāvji Kaspars un Linda Cikmači, kā arī digitālā autosporta lietpratējs Dāvis Bite. 2023. gada Latvijas autokrosa čempions Rumbenieks uz starta Valensijā izies “Cross Car Senior” kategorijā, savukārt šosezon vairākus pjedestālus izcīnījušais Mirošņiks sacentīsies “Cross Car Mini”, kurā startē jaunieši vecumā no 8 līdz 12 gadiem.

Fia Msg Latvijas Komanda 4

Kaspars un Linda Cikmači vietu Latvijas komandā sev nodrošināja, izcīnot uzvaru īpašā, Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) rīkotā auto slaloma atlasē. Kaspars ar Lindu var lepoties ar lielu pieredzi un arī labiem panākumiem standarta automobiļu disciplīnās, kas ļauj cerēt uz lielisku rezultātu arī Valensijā. Jāatzīmē, ka tāpat kā pirms 2 gadiem Francijā auto slaloma disciplīnā dalībnieki arī šoreiz Spānijā sacentīsies ar kompaktiem elektroauto.

Caur īpašu LAF un “Latvia Racing League” rīkotu atlasi ceļazīmi uz FIA Motoru sporta spēlēm izcīnīja arī Dāvis Bite, kurš Latvijas komandu pārstāvēs digitālā autosporta “Esports GT” kategorijā. Bite ir viens no vadošajiem Latvijas digitālās autošosejas pilotiem, pēdējo gadu laikā tiekot arī pie vairākiem čempiona tituliem. “Esports GT” kategorijā sacensības tiks aizvadītas “Assetto Corsa Competizione” platformā, izmantojot GT3 klases automašīnas.

Fia Msg Latvijas Komanda 5

FIA Motoru sporta spēles notiks trīs dažādās lokācijās – Valensijas apkārtnē esošajās “Aspar Circuit” un “Circuit Ricardo Tormo” trasēs, kā arī Valensijas Zinātnes muzejā. Savas sacensības “Aspar” trasē aizvadīs krosa dalībnieki Rumbenieks un Mirošņiks, uz starta “Ricardo Tormo” trasē stāsies Blušs un Cikmači, savukārt Bitem sacensības norisināsies mūsdienīgajā Zinātnes muzejā. Jāatzīmē, ka visās trīs lokācijas viena no otras atrodas vien pusstundas brauciena attālumā.

Informāciju sagatavoja: 
Artūrs Virbulis
LAF preses sekretārs

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *