Tanaks: “Čīles rallijā mums nebija, ko likt pretī ‘Toyota’ ekipāžām”

Foto: Hyundai Motorsport

Izcīnot trešo vietu, Ots Tanaks bija vienīgais “Hyundai” pilots, kurš aizvadītajā WRC posmā Čīlē kāpa uz pjedestāla. Sportists atzīst, ka šoreiz viņiem nebija ko likt pretī “Toyota” komandai.

Vēl pirms gada Tanaks šajā rallijā uzvarēja “M-Sport Ford” sastāvā, taču šoreiz nespēja uzveikt “Toyota” pilotus Kalli Rovanperu un Elfinu Evansu, kuri finišēja priekšā.

“Ir grūti pēc šīs nedēļas nogales paņemt daudz pozitīvā,” saka Tanaks. “Mums diezgan paveicās, ka Sebastjēnam Ožjē piektdien bija problēmas, bet citādi mums nebija nekā, ko likt pretī, lai cīnītos ar “Toyota” braucējiem. Čīles posmā atdevām maksimumu un izcīnījām visu, ko varējām.”

Tanaka komandas biedrs Tjerī Noivils grants ātrumposmos piektdien trasē devās pirmais, liekus riskus neuzņēmās un tas atmaksājās ar ceturto vietu finišā un pārliecinošas līderpozīcijas saglabāšanu pasaules čempionāta kopvērtējumā. Tur Tanaks tagad ir 29 punktus aizmugurē, ieņemot otro vietu. Tikmēr līdz 14 punktiem izdevies attālināties no Ožjē, kurš Čīlē guva maksimālos punktus “Supersvētdienas” ātrumposmos.

Tagad priekšā vēl divi asfalta ralliji. Oktobra otrajā pusē Centrāleiropas rallijs, bet pēc tam novembrī – posms Japānā.

“Normālos apstākļos mūsu starta pozīcijai vajadzētu būt izdevīgai, par cik šie būs asfalta ralliji,” piebilst Tanaks.

Izmantotie resursi:
www.wrc.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *