Pirmo reizi Baltijas autošosejas čempionu tituli tiks izšķirti Polijā

Foto: batcc.eu

Ar sacensībām 21. un 22. septembrī Polijas “Tor Poznan” trasē tiks aizvadīts piektais un reizē noslēdzošais sezonas Baltijas čempionāta posms, kas izšķirs jaunos Baltijas čempionus, kuru skaitā ir arī daudz pretendentu arī no Latvijas.

Baltijas autošosejas dalībniekiem Poznaņas trase ir jauna pieredze un nezināmi apstākļi, kas var ieviest kādus interesantus pavērsienus. Vairāk nekā 4000 m garā trase būvēta aizvadītā gadsimta septiņdesmito gadu beigās. Neskatoties uz cienījamo vecumu, Polijā vienīgā autošosejas sacīkšu atbilst mūsdienu drošības prasībām. Šobrīd sacensībām pieteikušies jau 67 dalībnieki no Baltijas valstīm. Tā kā sacensības notiks kopā ar Polijas čempionātu, sagaidāmi masveidīgi un aizraujoši sacensību braucieni visās klasēs.

Lai arī konkurences un sportiskā līmeņa ziņā “BMW 325 CUP” klases sacensības ir augstākās Baltijas autosportā, komandas “Jūrmala/Papas sacīkšu komanda” pilots Ričards Šubeckis ar septiņām uzvarām (un vienu ceturto vietu) no astoņiem šīs sezonas braucieniem(456 punkti) ir priekšlaicīgi nodrošinājis Baltijas un Latvijas autošosejas čempiona titulu, tomēr tāpat startēs Polijā. Aizraujoša cīņa kopvērtējumā gaidāma par goda pjedestāla otro pakāpienu – nākamās trīs vietas pašreiz ieņem lietuvieši – Julius Kiršis (251 punkts), Paulius Urbonavičius (236 punkti) un Aurimas Mištautas(231 punkts), bet turpat attālumā ir latviešu sportisti Matīss Maļinovskis(218), Uldis Timaks (203) un Krišjānis Oskerko (202). Tā kā divos sacensību braucienos ir iespējams iegūt 120 punktus, cīņas būs karstas!

“Masters” jeb ieskaitē dalībniekiem virs 40 gadu vecuma iespējas uzvarai ir Latvijas vecmeistariem Uldim Timakam, kurš no līdera Julius Kirsis atpaliek par 78 punktiem, gan arī Jānim Horelikam. Lai arī cīņa par titulu ir vairāk teorētiska, pjedestāla zemākie pakāpieni ir ļoti reāli. Par tiem cīnīsies arī Artjoms Kočlamazašvili. “Rookie” ieskaitē čempiona titulu ir nodrošinājis lietuvietis Eividas Sitavicius, bet otro vietu “Rode Racing” pilots Artūrs Sarma. “Gentlemen” klasē par ieskaites punktiem cīnīsies Normunds Dobums, bet “Ladies” klasē būs cīņa starp lietuvietēm – Emilija Ulvydaite un Erika Arkusauskaite.

Latvijas autošosejas pilote Lelde Jukāma ir favorīte cīņā par uzvaru “BTC1” klasē. Lelde par 33 punktiem apsteidz citu Latvijas pārstāvi Māri Bulānu, bet vēl 5 punktus aizmugurē ir lietuviešu braucējs Dovydas Akstinas. “BTC2” klasē titulu izspēlēs divi igauņi – 4 punktu pārsvars ir Simo Lind, kurš aizstāvēsies pret tautieti Kairo Kallas.

Iespaidīgs dalībnieku sastāvs gaidāms jaudīgākajā “GT” klases braucienā – abiem čempionātiem saejot kopā, uz starta gaidāmi vismaz 25 ļoti ātri automobiļi. Visās brauciena klasēs gan šoreiz pagaidām bez sportistiem no Latvijas. Ja pēdējā brīdī sacensībām nepieteiksies Latvijas pilots Artūrs Batraks, tad “PRO” klasē čempiona tituls tiks sadalīts starp lietuviešu braucējiem- Karolis Stasiukynas(Mercedes-Benz AMG GT3 EVO), Robertas Kupčikas (Porsche GT3 CUP 992) un Lukas Laukaitis (Lamborghini Huracan ST EVO). Bet “GT AM” klasē līderpozīciju centīsies aizstāvēt soms Jyrki Jonkkari, bet “GT AM+” klasē lietuvietis Darius Gaucius, kuram konkurenci vēl var sastādīt Mārtiņš Lukstiņš.

“Nankang 2h” izturības sacīkstēs kā čempionāta līderi uz Poznaņu dodas “Papas sacīkšu komanda/GD Auto”, kam ir 24 punktu pārsvars pār lietuviešu komandu “rent325cup.com by KTK”. “BTC1” klasē par otro vietu sezonas kopvērtējumā var pacīnīties “LDV Racing” komanda, bet “BGT AM+” klasē “Porsche Latvia Racing Team”. “LV Racing” sacīkšu komanda “GT AM” klasē pašreiz kopvērtējuma sarakstā ieņem trešo vietu. Sacensībām “ABC Race” klasē pietiekusies arī “Krans Reising” komanda, kas veiksmīga finiša gadījumā var nodrošināt čempionu titulu.

Baltic Touring Car Championship jeb Baltijas autošosejas čempionāts vienā sacensību seriālā apvieno visu Baltijas valstu un tuvāko kaimiņvalstu autošosejas pilotus un Latvijas, Lietuvas un Igaunijas nacionālos čempionātus, nodrošinot augstu organizatorisko un sportisko līmeni sacensībās. Tiek piedāvātas sacensību klases automašīnām ar dzinēja tilpumu līdz 1400 ccm, 1600 ccm, 2000 ccm, 3000 ccm, 4000 ccm, kā arī mono klase “BMW 325 CUP” un sacensību klases lieljaudas un rūpnīcu ražotiem spēkratiem. Var piedalīties gan sprinta sacensībās(10 apļu distance), gan divu stundu izturības sacensībās.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *