Valters Zviedris ar ‘Porsche’ šonedēļ uz starta leģendārajā ‘Red Bull Ring’ F1 trasē

Foto: Porsche Carrera Cup Benelux

Šajā nedēļas nogalē slavenajā “Red Bull Ring” F1 trasē tiks aizvadīts “Porsche Carrera Cup Benelux” piektais posms, kurā, turpinot pilnu sezonu šajā čempionātā, uz starta izies arī latviešu pilots Valters Zviedris. Austrijas kalnos notiekošajās sacensībās Latvijas vadošais autošosejas pilots ir gatavs iepriekšējā posmā Asenā parādīto ātrumu pārvērst arī veiksmīgā rezultātā.

Līdzšinējā sezona spēcīgajā “Porsche Carrera Cup Benelux” čempionātā Zviedrim bijusi izaicinājumiem pilna, jo pēc veiksmīgās debijas un izcīnītā “Rookie” pjedestāla sezonas atklāšanā Spā-Frankoršampas trasē, sekoja divi posmi, kuros nācās saskarties ar tehniskām likstām, liedzot parādīt latviešu pilota patieso ātrumu. Iepriekšējā posmā, kas norisinājās Asenā, Nīderlandē, tehniskās likstas beidzot bija izskaustas, tomēr pāris pieļautas kļūdas liedza uzrādīto ātrumu pārvērst labā rezultātā.

“Neraugoties uz to, ka pirmo reizi biju šajā trasē, pirmajā treniņā jutos ļoti labi un uzrādīju labu rezultātu. Otrajā treniņā ar jaunām riepām rezultāts neuzlabojās, mašīna dīvaini slīdēja un beigās atklājās, ka bija problēmas ar balstiekārtu. Tādējādi nebijām 100% gatavi kvalifikācijai, bet tāpat mēģināju iet pēc maksimāli laba rezultāta. Uz kvalifikācijas beigām jau biju atradis labu tempu un savos potenciāli labākajos apļos pēc pirmajiem diviem sektoriem atrados pirmajā astotniekā, tomēr divus pagriezienus pirms beigām sanāca izslīdēt vienā un tajā pašā pagriezienā – pirmajā reizē ar priekšu izslīdēju uz smiltīm, kuras uz trases bija uzmetis kāds no priekšā braucošajiem, bet noslēdzošajā mēģinājumā iegāju ātrāk nekā iepriekš un pie 200 km/h aizslīdēja aizmugure un sagriezos. Par laimi, izdevās izvairīties no barjerām un sanāca sabojāt vien rezultātu,” tā Valters Zviedris par iepriekšējā posma treniņiem un kvalifikāciju.

Zviedris Pccb R5 5

Tādējādi pirmajā braucienā latviešu pilots trasē devās no 17. vietas, savukārt otrajam braucienam bija 15. starta pozīcija. “Tā kā “Q1-Trackracing” komanda uz šo posmu bija ielikusi jaunu dzinēju, tam nedaudz atšķīrās sajūga darbība, kam ir liela nozīme startā. Nebija sanācis vēl pierast pie tās, tādēļ startā sanāca zaudēt vairākas pozīcijas. Pēc tam gan izdevās veiksmīgs brauciens, veicu daudzas apdzīšanas un beigās finišēju 13. vietā. Pēc neveiksmīgā pirmā starta uz otro braucienu, protams, bija stress to neatkārtot, bet šoreiz atmetu sajūgu par strauju un auto pilnībā noslāpa…atkritu uz pēdējo vietu un atkal nācās cīnīties atpakaļ uz augšu. Sanāca ļoti aizraujošas un interesantas cīņas, kas vainagojās ar veiksmīgiem apdzīšanas manevriem un finišu 12. vietā. Protams, būtu daudz foršāka sajūta, ja šīs cīņas notiktu vairāk augšgalā, bet no pieredzes viedokļa tas bija ļoti vērtīgs brauciens. Bija ātrums gan kvalifikācijā, gan sacensībās, bet šoreiz pieļāvu kļūdas un rezultāts nesalikās kopā,” tā aizvadīto posmu raksturo Zviedris.

Tāpat kā visas šīs sezonas trases arī šīs nedēļas nogales “Red Bull Ring” latviešu pilotam būs pilnīgs jaunums, tomēr atšķirībā no iepriekšējiem posmiem šoreiz ceturtdienā tiks aizvadīti papildus testi. “Šī ir ļoti ātra trase ar labām iespējām apdzīt, līdz ar to sagaidāmas interesantas cīņas. Laika apstākļi solās būt mainīgi un ar lietu, bet pagājušā gada “Porsche Sprint Challenge NEZ” sezonā sanāca daudz un labi braukt šādos apstākļos, tā kā domāju, ka lietus man par sliktu nenāks. Prieks par to, ka beidzot būs vairāk treniņu pirms sacensībām, kuros varēšu gan aprast ar trasi, gan arī piestrādāt pie stāvošajiem startiem. Šie papildus treniņi man noteikti ļaus labāk sagatavoties sacensībām un iet pēc iespējas augstākiem rezultātiem, lai izdotos pakāpties uz augšu gan absolūtajā, gan “Rookie” kopvērtējumā,” optimisma pilns pirms gaidāmā posma ir Zviedris.

Zviedris Pccb R5 4

Tāpat latviešu pilots vēlas pateikties atbalstītājiem, bez kuriem starts “Porsche Carrera Cup Benelux” čempionātā šosezon nebūtu bijis iespējams: “Liels paldies “Baltijas Sporta Auto – Porsche Latvija”, “Optibet Latvija”, “Industry Service Partner”, Jūrmala, “Blue Shock Race”, ”Joker klubs”, “Energolukss”, “I-Con” un SIA “Dārta”, kas šosezon ļauj man sevi un Latviju pārstāvēt tik spēcīgā un starptautiskā čempionātā.”

Šobrīd Valters Zviedris 21 pilota konkurencē kopvērtējumā atrodas 11. vietā absolūti un 5. vietā “Rookie” ieskaitē, no 3. vietas gan atpaliekot vien par 5 punktiem. Pēc ceturtdienas testiem sacensības piektdien turpināsies ar brīvajiem treniņiem, savukārt sestdien, 14. septembrī, paredzēta kvalifikācija un pirmais brauciens, kam svētdienas pusdienlaikā sekos otrais brauciens. Abus sacensību braucienus būs iespējams vērot tiešraidē – www.youtube.com/@CupChallengeBenelux/streams.

Zviedris Pccb R5 3

Valtera Zviedra sacensību gaitām iespējams sekot līdzi viņa sociālo tīklu profilos www.instagram.com/valters.zviedris/ un www.facebook.com/valters.zviedris. Plašāka informācija par Zviedra līdzšinējiem autosporta sasniegumiem un sadarbības iespējām pieejama pilota mājaslapā www.valterszviedris.com/.

“Porsche Carrera Cup Benelux” 5. posma programma (pēc Latvijas laika):

Sestdiena, 14. septembris
12:00 – kvalifikācija
18:05 – 1. brauciens – TIEŠRAIDE

Svētdiena, 15. septembris
13:10 – 2. brauciens – TIEŠRAIDE

Informāciju sagatavoja: 
Artūrs Virbulis

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *