Lēbs ar ‘Alpine’ uzvar Francijas asfalta rallijā

Foto: Facebook.com/SebLoebOfficiel

Pirmo reizi karjerā startējot ar aizmugures piedziņas “Alpine A110 Rallye GT+” automobili, deviņkārtējais WRC čempions Sebastjēns Lēbs kļuvis par Francijas asfalta rallija čempionāta posma “Rallye Mont-Blanc Morzine” uzvarētāju.

Sacensības notika divas dienas Francijas pilsētas Morzinas apkaimē. Norisinājās 13 ātrumposmi, kuru kopējais garums sastādīja 176 kilometrus.

Sākotnēji Lēbs ieņēma sesto pozīciju, pēc otrā ātrumposma pacēlās uz ceturto, tad trešo, bet pēc pieciem ātrumposmiem bija otrais. Dienas izskaņā izdevās pārņemt vadību, ko franču rallija veterāns nosargāja līdz finišam. Pirmajā dienā tika veikti seši, bet otrajā – vēl astoņi ātrumposmi. Lēbs bija ātrākais sešos no tiem.

Finišā Lēbam par 10.7 sekundēm izdevās pārspēt Leo Roselu, bet Žoans Bonato zaudēja 19.9 sekundes. Šie divi piloti startēja ar “Rally2” pilnpiedziņas mašīnām. Ar tādu pašu auto kā Lēbs ceturto vietu sasniedza Kventins Žilbērs, atpaliekot 22 sekundes.

Lēbam šis bija otrais rallijs šogad. Abos viņš guvis uzvaras, tāpat kā divos rallijos, kuros startēja pērn.

Jāpiebilst, ka pirmās pilnvērtīgās sacensības ar “Volkswagen Polo GTI R5” automašīnu aizvadīja kādreizējā F1 un WRC pilota Stefana Sarazāna dēls Pablo. Viņam izdevās izcīnīt 11. vietu. Pablo Sarazānam šī ir pirmā pilnā sezona rallijā, bet pirms dažiem gadiem viņš pirmās iemaņas guva rallija sacensībās Latvijā.

Rezultāti:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *