Noivils uzvar Grieķijas WRC rallijā, Ožjē pēdējā ātrumposmā avarē

Foto: Honza Fronek

Beļģu pilots Tjerī Noivils kļuvis par pasaules rallija čempionāta Grieķijas posma uzvarētāju, kamēr Sebastjēns Ožjē jau bija pacēlies uz otro pozīciju, taču noslēdzošajā ātrumposmā avarēja. Līdz ar to pirmās trīs vietas izcīnīja “Hyundai” komanda, otrajam finišējot Danijam Sordo, bet trešo pozīciju guva Ots Tanaks.

Pēc dramatiskajiem notikumiem piektdien un sestdien, kad gandrīz visas “Rally1” ekipāžas piemeklēja dažādas ķibeles, vadībā bija izvirzījies WRC sezonas līderis Noivils. Līdz ar to viņš pēc sestdienas ātrumposmiem saņēma lielāko punktu skaitu, aiz sevis atstājot komandas biedru Daniju Sordo, kamēr trešais bija Ožjē no “Toyota” vienības.

Šodien bija atlicis veikt vēl trīs ātrumposmus, kas, līdzīgi kā iepriekšējās dienas, bija grūts pārbaudījums tehnikai. Naktī arī bija uzlijis, kas dažviet ceļus padarīja dubļainus.

Čempionāta vicelīderis Ožjē bija gatavs paveikt visu, lai iegūtu šajā dienā maksimāli daudz punktus. Viņš uzvarēja pirmajos divos ātrumposmos, tobrīd jau ieņemot otro vietu sacensību kopvērtējumā. Taču “Power Stage” ātrumposmā astoņkārtējais WRC čempions vienā no līkumiem avarēja, pie samērā liela ātruma mašīnai apgāžoties uz jumta. Tas nozīmē, ka šajā dienā pieredzējušais pilots paliek bez punktiem.

Tanaks bija vadībā pēc piektdienas, taču jau sestdienas pirmajā ātrumposmā divreiz pārsita riepas, kas viņu atmeta uz ceturto pozīciju. Laika bija pazaudēts pārāk daudz, lai būtu iespējams kaut ko mainīt, taču pēc Ožjē neveiksmes izdevās pacelties uz trešo vietu. Šodien Tanaka mašīnai turpinājās problēmas ar motoru, tāpat pēdējā ātrumposmā viena no riepām sāka laist gaisu.

Pēdējais ātrumposms uz laiku tika apturēts, jo medicīniskā palīdzība bija nepieciešama kādam skatītājam. Pēc aizkavēšanās sacensības turpinājās.

WRC2 klasē cīņa par uzvaru noslēdzās neparasti, jo pirmo divu vietu ieguvēji sasniedza identisku rezultātu. Sami Pajari pirms “Power Stage” ātrumposma bija izveidojis gandrīz pusminūtes pārsvaru pār Robertu Virvesu, taču pārsita riepu. Rezultātā abām ekipāžām šajā rallijā vienāds laiks, bet Pajari pasludināts par uzvarētāju, jo bija ātrākais pirmajā ātrumposmā. Trešajā vietā WRC2 čempionāta ieskaitē Grieķijas posmu pabeidza Johans Rosels, no uzvarētāja atpaliekot 30 sekundes.

Nākamais WRC posms norisināsies no 26. līdz 29. septembrim Čīlē, kur ar “Ford Puma Rally1” mašīnu bez hibrīda startēs Mārtiņš Sesks un Renārs Francis.

Grieķijas rallija rezultāti:

WRC2 klases rezultāti:

Visi rezultāti >>

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *