Tiek veidota Latvijas kartinga komanda dalībai FIA ‘Motorsport Games’

Foto: FIA Motorsport Games

Latvijas Automobiļu federācija (LAF) aicina pieteikties kartinga disciplīnas sportistus pārstāvēt Latviju oktobra beigās Valensijā, Spānijā, notiekošajās FIA “Motorsport Games”. Pieejamas piecas dažādas kategorijas – Karting Mini, Karting Junior, Karting Senior, Karting Slalom un Karting Endurance, kurās iespējams piedalīties bērniem un jauniešiem vecumā no 8 gadiem.

“FIA Motorsport Games” notiks no 23. līdz 27. oktobrim Valensijā, Spānijā, un tas noteikti būs līdz šim vērienīgākais autosporta pasākums pasaulē. Pagājušajā autosporta olimpisko spēļu izlaidumā, kas 2022. gadā norisinājās Francijā, kopumā 16 disciplīnās piedalījās 463 dalībnieki no 72 valstīm. Ņemot vērā, ka disciplīnu skaits uz šo gadu pieaudzis līdz 26, tad paredzams, ka sportistu skaits 2024. gadā pārsniegs 500 dalībnieku atzīmi.

Jāatzīmē, ka “FIA Motorsport Games” šogad notiks divās trasēs – “Ricardo Tormo” un “Aspar Circuit”. Četras kartinga kategorijas – Mini, Junior, Senior un Slalom – tiks aizvadītas jaunajā “Aspar Circuit”, savukārt Karting Slalom norisināsies tradicionālajā “Ricardo Tormo” trasē.

Visās piecās kartinga kategorijās vienādus kartingus (t.sk. riepas, degvielu un vietu dalībnieku parkā) par vienotu samaksu ikvienam dalībniekam nodrošinās “FIA Motorsport Games” organizatori. Mini, Junior un Senior kategorijās pašam sportistam jāparūpējas par savu mehāniķi, kā arī līdzi vēlams būt saviem instrumentiem, savukārt Endurance un Slalom kategorijās pilnīgi visu tehnisko atbalstu nodrošinās organizatori.

Tāpat sportistam ar savu komandu pašiem jāorganizē un jāapmaksā visas ar ceļu un dzīvošanu saistītās izmaksas. Ņemot vērā Latvijas Automobiļu federācijas pēdējo gadu pastiprināto atbalstu bērniem un jauniešiem, LAF no savas puses uzņemsies apmaksāt “FIA Motorsport Games” dalības maksu, kas gan Mini, Junior, Senior un Endurance kategorijās neietver kartinga īres maksu. Slalom kategorijā kartinga īre ir iekļauta dalības maksā, līdz ar to šajā disciplīnā dalībniekiem jāparūpējas vienīgi par ceļošanas un dzīvošanas izmaksām.

Karting Slalom

Kartings: SODIKART RSX2 E Kart
Sportistu nosacījumi: 2 sportisti (meitene un zēns), 14-16 gadi
Dalības maksa & kartinga īre: 750 € (apmaksā LAF)

Karting Mini

Kartings: CIK-FIA Homologated Group 3 Mini XS
Sportista vecums: 8-11 gadi
Dalības maksa: 500 € (apmaksā LAF)
Kartinga īre: 2900 € (apmaksā sportists)

Karting Junior

Kartings: CIK-FIA Homologation, OK-NJ
Sportista vecums: 11-14 gadi
Dalības maksa: 990 € (apmaksā LAF)
Kartinga īre: 4000 € (apmaksā sportists)

Karting Senior

Kartings: CIK-FIA Homologation, OK-N
Sportista vecums: 14+ gadi
Dalības maksa: 990 € (apmaksā LAF, ja sportists ir vecumā līdz 18 gadiem)
Kartinga īre: 4000 € (apmaksā sportists)

Karting Endurance

Kartings: SODIKART RT10, powered by 390cc 4s Honda engine
Sportistu nosacījumi: 3 sportisti (divi dažādi dzimumi), 15+ gadi
Dalības maksa: 950 € (apmaksā LAF, ja sportisti ir vecumā līdz 18 gadiem)
Kartinga īre: 3000 € (apmaksā sportisti)

Ja ir radusies interese par dalību “FIA Motorsport Games” kādā no kartinga kategorijām, tad aicinām sazināties ar LAF preses sekretāru Artūru Virbuli (arturs.virbulis@laf.lv vai 26175814). Pieteikšanās termiņš līdz 10. septembrim. Jāatzīmē, ka atsevišķās kategorijās (Junior un Endurance) maksimālais pieejamo vietu skaits ir gandrīz sasniegts, līdz ar to vēlama pēc iespējas ātrāka pieteikšanās un reģistrācija šajās divās kartinga kategorijās.

Informāciju sagatavoja:
Artūrs Virbulis

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *