15. septembrī Biķerniekos notiks Latvijas autošosejas festivāls visai ģimenei

Foto: Raimonds Volonts

Septembra vidū, 15. septembrī, Biķernieku trasē tiks aizvadīts autošosejas festivāls visai ģimenei. Uz starta stāsies MANO Superlaps sacensību seriāls, tāpat sezonas noslēdzošās cīņas aizvadīs Latvijas autošosejas čempionāta ABC Race un V1600 klases. Trasē kuplā skaitā redzēsim arī ātrās Formula Historic un vēsturiskos VAZ un VOLGA spēkratus, savukārt dienas noslēgumā saldais ēdiens gan skatītājiem, gan braucējiem – 100 minūšu izturības brauciens.

Mn 2

“MANO Motorsport Events” sezonas noslēdzošais pasākums jau kļuvis par lielisku tradīciju kā noslēgt Latvijas autošosejas sezonu. Šoreiz organizatori likuši uzsvaru ne vien uz sacensībām trasē, bet arī izklaidēm ārpus tās. Visas dienas garumā bērniem būs pieejamas dažādas izklaides, tāpat būs izveidota īpaša atpūtas zona, kurā visas dienas garumā varēs baudīt gan trasē braucošās automašīnas, gan arī lieliski pavadīt laiku pozitīvā kompānijā.

MANO Superlaps seriālam, kurā piedalās gan ielas, gan sacīkšu automašīnas, šis būs sezonas piektais un noslēdzošais posms, līdz ar to sagaidāms, ka cīņas par sekundes desmitdaļām būs īpaši karstas. Pēdējos posmos regulāri uz starta iziet 40-50 automašīnas, starp kurām ir arī ātri, skaisti un jaudīgi “Audi RS”, “BMW M” un “Porsche” modeļi. Auto entuziastiem noteikti būs aizraujoši gan redzēt šīs automašīnas darbībā trasē, gan arī apskatīt tās tuvāk dalībnieku parkā. Jāatzīmē, ka ieeja dalībnieka parkā būs atvērta pilnīgi visiem skatītājiem.

Mn 3

Dienas otrajā pusē trasi pārņems Latvijas autošosejas čempionāts, Formula Historic un vēsturiskie “Dzintara apļa” VAZ un VOLGA spēkrati. Jāatzīmē, ka arī Latvijas autošosejas čempionāta ABC Race un V1600 klasēm šis būs sezonas noslēdzošais posms, tādējādi sagaidāmas bezkompromisa cīņas līdz pat pašiem pēdējiem finiša metriem. Īpašs prieks organizatoriem ir par to, ka vēsturisko VAZ un VOLGA braucienos solās būt liels dalībnieku skaits, to starpā pēc vairāku gadu pārtraukuma trasē atgriezīsies tādas “Dzintara apļa” leģendas kā Antons Dolgopolovs un Andrejs Paupers.

Dienas noslēgumā skatītājus un braucējus priecēs 100 minūšu izturības brauciens, kas šogad notiks jau ceturto gadu pēc kārtas. Ar katru gadu dalībnieku skaits šajā braucienā kļūst arvien lielāks un arī šoreiz trasē redzēsim ļoti daudzus un dažādus autošosejas automobiļus. Uz starta izies un savstarpējas cīņas aizvadīs ABC Race, V1600, VAZ, VOLGA un YOUNGTIMER CUP klašu spēkrati. Jāatzīmē šī gada jauninājums – YOUNGTIMER CUP šoreiz tiks sadalīts divās klasēs ar dzinēja tilpumu līdz un virs 2 litriem.

Mn 4

Interesanti arī, ka visas dienas garumā tiks izmantotas divas dažādas Biķernieku trases konfigurācijas – ABC Race, V1600, Formula Historic un VAZ/VOLGA savus braucienus aizvadīs klasiskajā auto aplī, savukārt MANO Superlaps un 100 minūšu izturības brauciens izmantos lielo, apvienoto apli, kas sevī ietver gan auto, gan moto apli. Jāatzīmē, ka 6 kilometrus garais apvienotais aplis Biķerniekos tiek izmantots tikai vienu reizi gadā, tieši MANO sezonas noslēgumā.

Biļetes cena uz Latvijas autošoseja sezonas noslēgumu būs vien 10 eiro un ar to būs iespējams apmeklēt gan tribīnes, gan arī dalībnieku parku. Biļetes būs iespējams iegādāties gan iepriekš pārdošanā AULA.LV, gan arī sacensību dienā pie Biķernieku trases galvenās ieejas. Bērniem līdz 12 gadu vecumam un invalīdiem ieeja bez maksas. Plašāka informācija par sacensībām gan braucējiem, gan skatītājiem atrodama www.manoevents.lv. Tāpat aktualitātēm iespējams sekot līdzi MANO Motorsport Events sociālo tīklu profilos Facebook un Instagram.

Dienas kārtība, 15. septembris:
9:00 – Superlaps 1. brauciens
10:00 – Superlaps 2. brauciens
11:00 – ABC Race, V1600 un Formula Historic brīvie treniņi
11:40 – Superlaps 3. brauciens
13:00 – ABC Race, V1600 un Formula Historic kvalifikācija
13:40 – ABC Race un V1600 1. brauciens
14:10 – Formula Historic 1. brauciens
15:00 – VAZ un VOLGA 1. brauciens
15:25 – ABC Race un V1600 2. brauciens
15:55 – Formula Historic 2. brauciens
16:25 – 100 minūšu brauciena kvalifikācija
16:50 – VAZ un VOLGA 2. brauciens
17:20 – 100 minūšu izturības brauciens

Informāciju sagatavoja:
MANO Motorsport Events

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *