“NoBudgetRacing” – nākamgad atkal gribam atgriezties Talsos!

Pagājušās nedēļas nogalē Talsu pusē ar “ERST Finance” minirallija kausa izcīņas trešo posmu “Talsi 2024” atgriezās rallijs. Sacensību organizatori bija  parūpējušies par pieciem unikāliem grants ātrumposmiem, savukārt noslēdzošais ātrumposms norisinājās leģendārajā CVS paralēlajā trasē, kas pulcēja iepriekš minirallijā vēl neredzētu skatītāju daudzumu.

“NoBudgetRacing” ekipāžai Ričardam Gothardsonam un Ralfam Runcim šī sacensība bija trešā viņu minirallija pieredzē.

Pilots Ričards Gothardsons stāsta: “Visvairāk Talsu minirallijā patika tas, ka neviens no ātrumposmiem neatkārtojās, tomēr līdz ar to tev ir tikai viena iespēja šo ātrumposmu nobraukt labi. Dopi bija līkumaini, tehniski, ar mainīgu reljefu, vajadzēja pamatīgi piedomāt, kā veidot stenogrammu.”

Pārdzīvojumu pilnus brīžus jau pirms sacensību sākuma ekipāžai sagādāja tehnika. Līdz pirmsstarta tehniskajai komisijai bija palikušas vien piecas minūtes, bet “Zelta raķete” vairs negribēja pielekt. Par laimi, problēmu izdevās atrast un novērst, tomēr nedaudz pietrūka laika, lai pierakstītu noslēdzošo ātrumposmu CVS trasē, kurā Ričards un Ralfs līdz šim nekad nebija braukuši.

Arī stūrmanis Ralfs Runcis piekrīt, ka minirallijā “Talsi” lielākais izaicinājums bija stenogramma. “Sacensības bija patiešām interesantas, nākamgad noteikti gribētos atgriezties Talsos un nobraukt šo miniralliju vēlreiz”. Par svarīgāko, gatavojoties nākamajam minirallija posmam, Ralfs uzskata ekipāžas motivāciju. “”Karostā” brauksim uz maksimumu un cīnīsimies par vietu gada kopvērtējumā. Ar nepacietību gaidu Liepājas posmu, jo ir dzirdēts, ka šīs sacensības esot patiešām interesantas”, piebilst stūrmanis.

Komandas vadītājs Kristaps Skuja ir gandarīts par “NoBudgetRacing” komandas sniegumu. Kārlis Dzenītis ar Mārci Māleru bija ātrākie Studentu klasē, “Zelta raķetes” ekipāža Ričards Gothardsons un Ralfs Runcis te ierindojās otrajā vietā un kopējais izcīnīto punktu skaits ļāva iegūt pirmo vietu komandu vērtējumā.

Skuja uzteic sacensību rīkotājus: “Super pasākums, ļoti to gaidījām! Patika, ka Talsu organizatori bija parūpējušies, ka visi Studentu klases braucēji servisa parkā varēja stāvēt viens otram blakus. Puiši sadraudzējās, savā starpā apmainījās ar idejām un padomiem viens otram, jo šīs ieskaites dalībnieki vairāk ir komandas biedri, nekā konkurenti, visi ar līdzīgu nelielu pieredzi minirallijā”.

“Paldies LAF Standarta automobiļu komisijai, kas noticēja mūsu projektam un Mārtiņam Dzenītim par Studentu klases iniciatīvu. Priecājos, ka šīs klases dalībnieku skaits ar katru miniralliju palielinās un ceram, ka “Karostā” Studentu klasei pievienosies vēl jauni braucēji.”

Projektu “NoBudgetRacing” atbalsta Džeka Riepas, Inovahouse, Ledakcijas, Goldingen Auto, Jekabsons Garage, Dekors RD, ERST Finance, Eurowag, Stikelyz, Hrc dyno, SIA Emi St, Blast, 333 trase, Avota ūdens “Svētavots”, Milwaukee, Gitana, Biovide, KBR.lv, 4rati.lv, Emīls Blūms, Kārlis Nebars, Māris Millers.

Informāciju sagatavoja  Dace Janova, 4rati.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *