Ludzas folkreisā vairākas iespaidīgas avārijas, uzvaru izcīna Ivo Gabrāns

Foto: Facebook.com/sklatgols

Ludzā, Makašānu trasē aizvadīts Folkreisa Vasaras kausa un Krosa komisijas autokrosa kausa piektais posms. Sportistu iemīļotajā sacīkstē uz starta stājās astoņi desmiti dalībnieku.

Lielajā folkreisa finālā jau pirmajā aplī trases malā palika Juris Mesters un izbeidza savu cīņu par pjedestālu. Roberts Skvorcovs veica apdzīšanu dzelteno karogu zonā, kas jau daudziem sportistiem bija izrādījusies liktenīga kļūda. Raitis Stuklis pārsita riepu un braucienu veica no beigām.

Kalvis Buģis, cīnoties par līderpozīciju, līkumu veica uz diviem ratiem un veiksmīgi spēja auto savākt atpakaļ trasē. Sākums lielisks padevām Jānim Bogdasarovam, tomēr pēc vairākiem apļiem Ivo Gabrāns sasniedza līderpozīciju. Cīņā iesaistījās arī Dainis Žvagins. I.Gabrāns guva uzvaru, aiz sevis atstājot Žvaginu, bet trešajā vietā Buģis. Pirmo piecinieku finālā noslēdza Miks Gabrāns un Bogdasarovs.

Folkreisa rezultāti:

Folkreisa 4WD A fināls iesākās ar kārtējo kūleni un to jau otro reizi šajā dienā izpildīja Juris Didrihsons. Ēriks Reboks uztaisīja pirueti otrajā aplī, mašīnu paceļot svecītē un tad gaisā apmetot kūleni (attēlā). Tas bija iespaidīgi! Bija jārīko pārbrauciens.

Pirms Folkreisa 4WD A fināla atkārtota starta trasē tika veikti līdzināšanas darbi lielākajām bedrēm, lai samazinātu sarkano karogu iespējamību. Uz starta sagaidījām tos braucējus, kas vēl bija spējīgi cīnieties par vietām. Uz atkārtoto braucienu neizgāja Didrihsons un Reboks. Kārtējo lielisko startu nodemonstrēja Lauris Deinats. Rolandam Gabrānam otrajā aplī atvērās bagāžnieka vāks, bet tas netraucēja cīnīties par pozīcijām. Ar zili melniem dūmiem no izpūtēja braucienu veica Gatis Petrovičs. No brauciena izstājās Dzintars Filipsons. Ar veiksmīgu džokera stratēģiju uzvaru guva Ritvars Zobens, uz pjedestāla arī Deinats un Petrovičs.

Junioru folkreisa finālā uz starta tehnisku iemeslu dēļ neizgāja Katrīna Kleščevska un Lenards Patriks Lepsis, tātad astoņi braucēji gatavojās cīņai par pjedestālu. Pirmajā aplī trases malā apstājās Lauris Januška, no brauciena izstājās arī Klāvs Līviņš, Markuss Riņķis un Henriks Dovguško. Uzvarēja Gustavs Zuģickis, bet otro vietu guva Markuss Gaismiņš, pēdējos metros apsteidzot Gabriellu Štelmaheri.

Dāmu klases finālā pirmo apli dalībnieces iesāka cieši viena pie otras. Lēna startā Baiba Beržuka, savukārt lieliski startēja Lelde Šuma. Karlīna Karlsone pēdējā aplī pazaudēja otrās vietas pozīciju – balti dūmi no motora pārsega un nācās palikt trases malā. Šuma guva uzvaru, otrajā vietā Štelmahere, trešā – Beržuka.

Krosa komisijas kausa finālā pārliecinošu atrāvienu pirmajos apļos izveidoja Mārtiņš Meļķis, tomēr Toms Freimanis neļāva viņam to ilgstoši saglabāt un uzsāka cīņu par līderpozīciju, apdraudot savu rezultātu un līkumā iebraucot uz diviem ratiem. Finišā Meļķis pirmajā vietā, Feimanis otrais, bet trešais – Gatis Štelmahers.

Autokrosa rezultāti:

Sezonas noslēdzošais posms jau pavisam drīz – 7. septembrī Brenguļos.

Izmantotie resursi:
www.autocross.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *