ERC līderiem Čehijas posms neveiksmīgs, pirmo uzvaru izcīna Striteskis

Foto: FIA ERC

Eiropas rallija čempionāta favorīti piedzīvoja neveiksmes sezonas sestajā posmā “Barum Rally Zlín”, kamēr pirmo ERC uzvaru karjerā izcīnīja čehu pilots Dominiks Striteskis.

Čehijā notikušais asfalta rallijs iesākās ar superspeciālo ātrumposmu piektdienas vakarā, bet turpinājās sestdien un svētdien. Kopumā bija plānoti 15 ātrumposmi, kuru kopējais garums sastādīja 193.59 km, lai gan sestdienas noslēdzošo dopu drošības apsvērumu dēļ atcēla. Uz starta stājās tuvu pie 100 ekipāžām.

Striteskis vadību pārņēma ceturtajā ātrumposmā un līdz pat finišam to neatdeva. Tuvākais sekotājs Simons Vāgners finišā zaudēja 19 sekundes. Austrietis bija līderis pēc piektdienas superspeciālā ātrumposma, pēc tam atkrita zemāk, bet otrajā vietā iekārtojās pēc astotā ātrumosma. Eriks Caiss kādu brīdi bija otrais, bet finišēja trešajā vietā.

Iepriekšējos trīs gadus Striteskis startēja ar “Škoda Fabia R5” mašīnu, bet šosezon ticis pie daudz modernākās “Škoda Fabia RS Rally2”, un pašlaik ir līderis Čehijas rallija čempionātā.

ERC līderis Haidens Padons sestdien divreiz mainīja plīsušas riepas un bija atkritis uz 18. pozīciju, bet finišēja 13. vietā. Viņa galvenais sāncensis cīņā par titulu Mateu Frančeski bija sestais, kad arī saskārās ar līdzīgām problēmām, turklāt piedzīvoja izstāšanos. “Pa nullēm” viņš palicis divos posmos, bet sezonas beigās svītrots tiks tikai viens sliktākais rezultāts. Līdz ar to Padons pirms pēdējiem diviem posmiem ir ar labām izredzēm otro gadu pēc kārtas kļūt par Eiropas čempionu.

2013. gada ERC čempions Jans Kopeckis bija otrais un cīnījās par uzvaru, kad piektajā ātrumposmā plīsušas riepas dēļ pazaudēja daudz laika. Vēlāk viņš finišēja devītajā vietā.

Arī atlikušie divi posmi notiks pa asfalta ceļiem. No 30. augusta līdz 1. septembrim Velsā tiks aizvadīts “Rali Ceredigion”, bet sezona noslēgsies ar oktobrī Polijā gaidāmo “Rally Silesia”.

Rezultāti:

Visi rezultāti >>

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *