WRC čempionātu gatavojas pārdot par 500 miljoniem eiro

Foto: Honza Fronek

Pasaules rallija čempionāts jau šogad varētu nonākt jaunu īpašnieku rokās, bet darījuma summa tiek lēsta pusmiljarda eiro apmērā.

Šobrīd pasaules rallija čempionāts pieder Vācijā bāzētajai kompānijai “WRC Promoter GmbH”, kuras īpašnieki ir uzņēmumi “Red Bull” un KW25. Kopš komerciālo tiesību pārņemšanas 2013. gadā, promoters daudz darījis, lai WRC sacensības tiktu plaši atspoguļotas gan televīzijā, gan internetā. Pirms tam čempionātu pārvaldīja “North One Sports”, kas 2012. gadā paziņoja par bankrotu.

Atsaucoties uz anonīmiem avotiem, ziņu aģentūra “Reuters” vēsta, ka šobrīd “WRC Promoter” īpašnieki meklē iespēju čempionātu pārdot. Notiek sarunas ar ASV bāzēto investīciju banku un finanšu pakalpojumu uzņēmumu “JPMorgan”, un tiek ziņots, ka par šo darījumu varētu tikt samaksāti 500 miljoni eiro. Ļoti iespējams, pārdošanas process noslēgsies jau šogad. Sarunas iegājušas noslēguma fāzē, lai gan cits avots “Reuters” atklājis, ka tas vēl negarantē darījuma izdošanos.

Pašlaik ne neviena no iesaistītajām pusēm publiskus komentārus nesniedz.

Jaunie īpašnieki varētu celt WRC popularitāti Ziemeļamerikā. Jau kādu laiku šis reģions ir “WRC Promoter” plānos, bet 2026. gadā iecerēts aizvadīt posmu Tenesī štatā.

Šobrīd “WRC Promoter” pārrauga arī pasaules rallijkrosa čempionātu un Eiropas rallija čempionātu.

Izmantotie resursi:
www.autosport.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *