Nākamajā WRC posmā ‘EKO Acropolis Rally’ startēs 72 ekipāžas

Foto: Vladislav Maschl

Sacensību organizatori publicējuši pasaules rallija čempionāta nākamā posma “EKO Acropolis Rally” dalībnieku sarakstu, kurā atrodamas 72 ekipāžas. Uz starta būs redzamas deviņas “Rally1” klases mašīnas.

Trešo WRC posmu šosezon Grieķijā aizvadīs veterāns Danijs Sordo. “Hyundai” nepilnas slodzes pilots šogad startēja arī grants rallijos Portugālē un Sardīnijā, kur izcīnīja piekto un trešo vietu. Arī pirms gada viņš brauca Grieķijas posmā, izcīnot trešo vietu. Iespējams, šis ir pēdējais gads, kad spāni varam redzēt čempionātā.

“Toyota” komanda šajā posmā cerēs uz Sebastjēna Ožjē labu sniegumu. Lai gan astoņkārtējais WRC čempions nav piedalījies visos posmos, tieši viņš ir vistuvāk kopvērtējumā čempionāta līderim Tjerī Noivilam no “Hyundai” nometnes. Pastāv liela iespēja, ka franču pilots startēs visos četros atlikušajos posmos un cīnīsies par devīto titulu.

“M-Sport Ford” komandā otro reizi šosezon, pēc starta Kenijas rallijā, sacensībās atkal piedalīsies Džourdans Serderidis. Vietējais braucējs noteikti iepriecinās grieķu līdzjutējus, taču, kā to rāda pieredze, diez vai spēs cīnīties par augstākajām pozīcijām.

Šajā reizē uz starta nebūs tādu “Rally1” klases braucēju kā Kalle Rovanpera, kurš uz pilnu slodzi čempionātā atgriezīsies nākamgad, Esapeka Lapi un Andreass Mikelsens.

Šo posmu izlaidīs WRC2 čempionāta līderis Olivers Solbergs, bet par ieskaites punktiem sacentīsies tādi sportisti kā nupat “Rally1” debijas sacīkstes veiksmīgi aizvadījušais Sami Pajari, arī Johans Rosels, Lauri Jona, Nikolajs Grjazins, Jans Solanss, Gass Grīnsmits. Grieķijas WRC2 posmā startēs arī igauņu Georga Linnamaes un Roberta Virvesa ekipāžas.

Sacensības notiks no 5. līdz 8. septembrim, braucējiem aizvarot 15 ātrumposmus ar kopējo garumu 305.3 kilometri.

Dalībnieku saraksts >>

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *