Ronalds Baldiņš kļūst par ‘RallyX Nordic’ vicečempionu

Foto: Facebook.com/br8181

Autosportists Ronalds Baldiņš nedēļas nogalē Vācijā aizvadīja “RallyX Norxic” rallijkrosa čempionāta noslēdzošo dubultposmu, kur izcīnīja ceturto un septīto vietu, bet “Crosscar” klases kopvērtējumā pakāpās uz otro pozīciju, kļūstot par vicečempionu.

Devītā posma kvalifikācijas kārtu Esteringas trasē Baldiņš noslēdza otrajā vietā, zaudējot tikai čempionāta līderim Eliasam Svensonam. Pusfinālā latviešu pilots spēja izcīnīt uzvaru, bet finālā guva ceturto vietu. Svensons kļuva par uzvarētāju, bet aiz viņa finišēja Romets Cirna un Jonatans Ililami.

Tobrīd Baldiņš kopvērtējumā bija trešais, 13 punktus aiz Tomasa Ēka Murstada, kurš palika pusfinālā un 15 punktus priekšā Ililami.

Desmitā posma kvalifikāciju Baldiņš atkal noslēdza otrajā vietā, šoreiz zaudējot Ililami. Savā pusfinālā šoreiz izcīnīta trešā vieta, ar ko nepietika, laik tiktu finālā un pēdējais sezonas posms pabeigts ar septīto rezultātu. Finālā uzvarēja Ililami, šoreiz otrais bija Cirna, bet trešajā vietā – Rasmuss Persons.

Tā kā Murstads arī šoreiz palika devītais, bet viens sliktākais sezonas rezultāts tiek svītrots, kas Baldiņa gadījumā bija “nullīte” astotajā posmā, latviešu braucējam izdevās panākt konkurentu kopvērtējumā. Ar vienādu skaitu Baldiņš izcīnījis otro vietu šajā sezonā. Ililami līdz “Top 3” pietrūka tikai četru punktu, bet ar 12 punktu pārsvaru par čempionu kļuva Svensons.

Mārcis Martinovs “4WD Pro Am” klasē abos noslēdzošajos posmos ierindojās septītajā vietā, savukārt sezonas kopvērtējumā guvis stabilu sesto vietu.

“Crosscar” kopvērtējums:

“4WD Pro Am” kopvērtējums:

Visi rezultāti >>

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *