‘Toyota’ apstiprina Ožjē dalību Grieķijas WRC posmā

Foto: Toyota Gazoo Racing

Arī nākamajā pasaules rallija čempionāta posmā, kas septembra pirmajā pusē notiks Grieķijā, startēs kopvērtējuma vicelīderis Sebastjēns Ožjē, apstiprinājusi viņa pārstāvētā “Toyota” komanda.

“Toyota” rūpnīcas vienība “EKO Acropolis Rally” startēs ar trim “GR Yaris Rally1 Hybrid” automašīnām. Komandas pastāvīgos pilotus Elfinu Evansu un Takamoto Katsutu papildinās astoņkārtējais WRC čempions Ožjē.

Lai gan Ožjē šogad nebija plānota dalība visos posmos un trīs sacīkstēs viņš nav startējis, izcīnītie rezultāti pārējos rallijos ļāvuši saglabāt cerību uz čempiontitulu. Franču pilots uzvarēja Horvātijas, Portugāles un Somijas posmos, bet Montekarlo, Sardīnijā un Latvijā ierindojās otrajā vietā.

Līdz ar to šobrīd sezonas kopvērtējumā viņš ir visaugstāk no “Toyota” komandas pilotiem, ieņemot otro vietu un 27 punktus zaudējot “Hyundai” pārstāvim Tjerī Noivilam. Komanda vēlas, lai Ožjē startētu visos četros atlikušajos posmos, taču par turpmākajiem startiem vēl nav izlemts.

“Esmu teicis, ka gribētu, lai viņš brauktu vairāk posmos,” stāsta “Toyota” komandas vadītājs Jari-Mati Latvala. “Tagad gaidu no viņa atbildi. Tā kā viņam ir izredzes uz titulu un tiek ieņemta otrā vieta kopvērtējumā, mums būtu jāturpina cīnīties un jābrauc visos posmos. Situācija ir sarežģīta, bet vismaz jāmēģina. Ja nemēģināsim, uzvarēt nevarēsim.”

Pagājušajā gadā Grieķijas posmā Ožjē finišēja desmitais. Ekipāža bija vadībā, taču divreiz pārsita riepas un ar bojātu piekari sestdien bija spiesta izstāties, kas neļāva turpinājumā pacīnīties par uzvaru. Vienīgo reizi Ožjē Akropoles rallijā uzvarēja 2011. gadā, kad vēl startēja “Citroen” komandā. Nesenajā vēsturē kādu laiku tas bija Eiropas čempionāta posms, pēc tam pāris gadus nenotika, bet WRC kalendārā atgriezās 2021. gadā. Šogad sacensības notiks no 5. līdz 8. septembrim.

WRC kopvērtējums pirms Grieķijas posma:

Izmantotie resursi:
www.autosport.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *