Seska/Franča ekipāža nav pieteikta arī nākamajam ERC posmam

Foto: Red Bull Content Pool

Pēc nepilnām divām nedēļām Čehijā norisināsies Eiropas rallija čempionāta sestais posms, taču Mārtiņa Seska un Renāra Franča vārdi dalībnieku sarakstā nav atrodami.

Pēc fenomenālā veikuma pasaules čempionāta sacensībās “Tet Rally Latvia” ar “Rally1” klases mašīnu, kad tikai tehniska ķibele pēdējā ātrumposmā liedza sportistiem iespēju kāpt uz pjedestāla trešā pakāpiena, tika atsaukta Seska/Franča dalība ERC piektajā posmā Itālijā. Toreiz konkrētu iemeslu viņa pārstāvētā “Team MRF Tyres” neminēja, vien atklāja, ka Sesks būs kopā ar komandu klātienē, kā arī piedalīsies atlikušajos posmos. Latvijas WRC sacensībās ar Seska “Toyota GR Yaris Rally2” startēja kanādietis Brendons Semenuks, piedzīvojot pamatīgu avāriju un mašīnu sabojājot.

Tomēr Sesks/Francis nav starp pieteiktajām 106 ekipāžām arī uz ERC sezonas nākamo posmu “Barum Czech Rally Zlín”, kas notiks no 16. līdz 18. augustam. Līdzšinējā Eiropas sezona latviešu braucējiem nav bijusi sekmīga – augstākais sasniegums, pēc pērn izcīnītā vicečempionu titula, ir sestā vieta Skandināvijas posmā, kas notika Zviedrijā. Pārējās sacīkstēs nav sasniegti “Top 10” rezultāti.

Zlīnas rallijā būs jāveic 15 asfalta ātrumposmi ar kopgarumu 201 kilometrs. Uz starta izies tādi piloti kā Haidens Padons (“Hyundai i20 N Rally2”), Efrēns Larena (“Škoda Fabia RS Rally2”), Mateu Frančeski (“Škoda Fabia RS Rally2”), Simone Tempestīni (“Škoda Fabia RS Rally2”), Madss Ostbergs (“Citroën C3 Rally2”), Andreā Mabelīni (“Škoda Fabia RS Rally2”), Simonds Vāgners (“Škoda Fabia RS Rally2”), Eriks Caiss (“Škoda Fabia RS Rally2”), arī vecmeistari Jans Kopeckis (“Škoda Fabia RS Rally2”) un Vāclavs Pehs juniors (“Škoda Fabia R5”).

Iepriekšējā ERC posmā “Rally di Roma Capitale”, kas arī notika pa asfaltu, uzvaru svinēja vietējais braucējs Andreā Kruņola, par 22 sekundēm pārspējot citu itāļu pilotu Simoni Kampedelli, kamēr trešo vietu ieguva pastāvīgais ERC braucējs, spānis Larena. Viņam tas bija pirmais rallijs pēc aiziešanas no “Team MRF Tyres” un augstākais rezultāts šosezon.

Pēc pieciem posmiem kopvērtējumā vadībā atrodas jaunzēlandietis Padons, kura augstākais rezultāts šosezon ir trešā vieta vienā no posmiem. Otrais ir Frančeski, trešo vietu ieņem Tempestīni. Seska/Franča ekipāža ierindojas vien 23. vietā.

ERC kopvērtējums pirms 6. posma:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *